Oznanila, 23. oktober 2016

V zimskem času ne bo spremembe ur pri svetih mašah in pri drugih skupinah v župniji, razen pri molitveni skupini na Logu.

 V ponedeljek, 24.10., nas bo obiskal misijonar g. Janez Mesec iz Madagaskarja, ki bo maševal ob 19h.   Pri sv. maši bo na orgle igrala Ana Žitko, ki bo po maši ob 19:30 imela kratek orgelski koncert do 20h ob zaključku šolanja na nižji glasbeni šoli pod vodstvom prof. Tomaža Sevška Šramela.

V torek, 25.10., bo ob 19:30 srečanje za starše otrok tretjega razreda v Marijinem domu.

25. oktobra je Dan suverenosti: praznik s katerim 25. oktobra obeležujemo enega ključnih dogodkov v procesu osamosvojitve Slovenije, dan, ko je po osamosvojitveni vojni zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade zapustil slovensko ozemlje. Je državni praznik, vendar ne dela prost dan v Sloveniji. Praznik je uvedla vlada Republike Slovenije 9. marca 2015, predlog je na pobudo Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Veteranskega društva Sever. Osrednji dogodek, ko je iz Luke Koper odplula ladja z zadnjimi vojaki, se je sicer zgodil v noči na 26. oktober 1991, tako da je obletnica včasih postavljena na 26. oktober. Mednarodnopravno gledano pa sta zadnji ladji, ki sta bili opolnoči še zasidrani, veljali za tuje ozemlje, saj sta pluli pod tujo zastavo, tako da so vsi vkrcani vojaki zapustili slovensko ozemlje že prej.

V soboto, 29.10., bo romarski izlet za pevce iz naše župnije. Gostovali bodo v župniji Tunjice.

Priprava staršev in botrov na sveti krst bo v ponedeljek, 31.10. ob 20h v župnišču.

Na praznik Vseh svetih bodo svete maše po spremenjenih urah zaradi molitev za rajne na pokopališčih po maši:
ob 8:00 na Logu v cerkvi – po maši molitev na pokopališču in
ob 8:00 v Vnanjih Goricah – po maši molitev na pokopališču;
ob 10:00 na Brezovici – samo maša in
ob 10:00 v Dragomeru maša v cerkvi in molitev na pokopališču;
ob 14:00 maša na Brezovici in molitev na pokopališču;
ob 18:00 molitev rožnega venca za rajne na Brezovici v cerkvi.

Na dan spomina vernih rajnih bo sv. maša ob 8h in ob 19h na Brezovici.

V času jesenskih počitnic ni veroučnih srečanj. Verouk se začne po počitnicah, 7.11. V času počitnic so osmošolci in devetošolci povabljeni na raziskovalno-ustvarjalne delavnice na Škofijsko klasično gimnazijo v Šentvid nad Ljubljano, od 2. do 4. 11. od 9:00 do 15:00. Delavnice in kosilo je brezplačno za vse udeležence. Več informacij in prijava na: www.stanislav.si

About

View all posts by