Oznanila, 11. marec 2018

Duhovna obnova za vse prvoobhajance, sobota, 17.3., v Marijinem domu na Brezovici od 9:00 do 17:00 – ko bo sklep s sveto mašo. K sveti maši povabljene družine z ostalimi otroki, starejšimi in mlajšimi. Med duhovno obnovo bo poskrbljeno tudi za kosilo.

 

Na tiho nedeljo boste prejeli tudi oljčne vejice. Vsako leto nam jih pripravijo istrske župnije. Dar za oljčne vejice – vaš prostovoljni prispevek – je v pomoč župnijam v slovenski Istri. Hvala vam.

V nedeljo, 18.3., dan pred praznikom sv. Jožefa, ki je tudi očetovski dan, je pri maši molitev mož, očetov in fantov v priprošnji k sv. Jožefu za blagoslov v življenju in za zgled pričevanja v današnjem času.

Izdelava butaric, ki jo pripravlja Karitas, bo v soboto, 24.3., od 9:00 ure dalje. Namenjena je otrokom in staršem. Na delavnico se prijavite, da bo pripravljenega dovolj materiala.

Generalno čiščenje cerkve v Vnanjih Goricah je v soboto, 24.3., ob 8:00.

Gospodovo oznanjenje in materinski dan bomo letos obhajali v soboto, 24. marca, ker na cvetno nedeljo ni mogoče. Posebnost letošnjega praznika je blagoslov mater, ki pričakujejo rojstvo svojega otroka. V cerkvi na Brezovici bo po večerni maši, ki je ob 19h, koncert Marijinih pesmi. Koncert bo izvajal Otroški pevski zbor župnije Brezovica pod vodstvom Viktorije Celarc.

Na cvetno nedeljo bo pri vseh mašah v župniji blagoslov zelenja. Na Logu bo blagoslov zelenja pred kapelo. Ob 10h bo blagoslov zelenja na župnijskem dvorišču. Od tu bomo v procesiji odšli v cerkev. Na začetku procesije gre križ s svečama, za njim najmlajši otroci z butaricami in njihovi starši, ki so povabljeni, da gredo čim bolj spredaj v cerkev (tudi na stole v prezbiterij ob krstnem kamnu), nato sledijo ostali in vse tri skupnosti neokatehumenov, ki se v cerkvi razporedijo na sedišča ob steni na levi in desni strani; za vsemi pa gredo ministranti in duhovnik.

Spoved pred prazniki bo za vso župnijo na cvetno nedeljo, 25.3., od 17.00 ure dalje v cerkvi na Brezovici. Spoved bo tudi med tednom pred sveto mašo od tihe nedelje do velikonočnega tridnevja. Prav tako bo priložnost za sveto spoved na Rakovniku (še posebej v velikem tednu od ponedeljka do sobote od 9h do 12h), v Ljubljani pri frančiškanih na Tromostovju in v Ljubljanski stolnici.

Spoved za mlade: petek, 23.3., ob 18:30 na Rakovniku, ponedeljek, 26.3., ob 19:00 na Viču.

About

View all posts by