Oznanila, 18. marec 2018

Pred nami je Teden družine: od praznika sv. Jožefa (očetovski dan) do praznika Gospodovega oznanjenja (materinski dan). Letos odkrivamo, zakaj je sveti zakon zakrament za življenje sredi vsakdanjika.

Ta teden je tudi radijski misijon  z naslovom:  »Pošlji Svetega Duha na nas«, na radiu Ognjišče. Letos oblikuje misijon več duhovnikov: dr. Alek Zwitter, p. Vili Lovše, p. Branko Cestnik, br. Jože Smukavec, Robert Friškovec, msgr. Miro Šlibar in p. Marjan Čuden. Vsak dan bosta misijonska govora ob 10:15 in 17:00. Ponovitev bo vsak večer med 22:00 in 24:00 uro. Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem arhivu na spletni strani Radia Ognjišče. V času misijona bo od ponedeljka do petka sveta maša ob 19:00. Vsak večer ob 20:00 bo pogovorni večer, v katerem bodo lahko sodelovali poslušalci.

Izdelava butaric, ki jo pripravlja Karitas, bo v soboto, 24.3., od 9:00 ure dalje. Namenjena je otrokom in staršem. Na delavnico se prijavite, da bo pripravljenega dovolj materiala.

Generalno čiščenje cerkve v Vnanjih Goricah je v soboto, 24.3., ob 8:00.

Gospodovo oznanjenje in materinski dan bomo letos obhajali v soboto, 24. marca, ker na cvetno nedeljo ni mogoče. Posebnost letošnjega praznika je blagoslov mater, ki pričakujejo rojstvo svojega otroka. V cerkvi na Brezovici bo po večerni maši, ki je ob 19h, koncert Marijinih pesmi.

Na cvetno nedeljo bo pri vseh mašah v župniji blagoslov zelenja.
Na Logu bo blagoslov zelenja pred kapelo. Ob 10h bo blagoslov zelenja na župnijskem dvorišču. Od tu bomo v procesiji odšli v cerkev. Na začetku procesije gre križ s svečama, za njim najmlajši otroci z butaricami in njihovi starši, ki so povabljeni, da gredo čim bolj spredaj v cerkev (tudi na stole v prezbiterij ob krstnem kamnu), nato sledijo ostali in vse tri skupnosti neokatehumenov, ki se v cerkvi razporedijo na sedišča ob steni na levi in desni strani; za vsemi pa gredo ministranti in duhovnik.
V primeru dežja bo blagoslov v cerkvi na Brezovici oz. v kapeli na Logu.

Spoved pred prazniki bo za vso župnijo na cvetno nedeljo, 25.3., od 17.00 ure dalje v cerkvi na Brezovici.
Spoved bo tudi med tednom pred sveto mašo od tihe nedelje do velikonočnega tridnevja. Prav tako bo priložnost za sveto spoved na Rakovniku (še posebej v velikem tednu od ponedeljka do sobote od 9h do 12h), v Ljubljani pri frančiškanih na Tromostovju in v Ljubljanski stolnici.
Spoved za mlade:    petek, 23.3., ob 18:30 na Rakovniku in ponedeljek, 26.3., ob 19:00 na Viču.

Molitev križevega pota na Cvetno nedeljo na Logu ob 15h oblikujejo skavti.

Popravek: Na veliko soboto je začetek velikonočne vigilije ob 20.00 uri in ne ob 19h, kot je v Zvončku zapisano pod rubriko Mašni nameni.

About

View all posts by