Oznanila – 3. velikonočna nedelja – 1. maj 2022

Od nedelje, 1. maja, do nedelje 8. maja, je teden molitve za duhovne poklice. Letos pod naslovom: »Pojdi in popravi mojo Cerkev!«

Ponedeljek, 2. maj, začetek šmarnic. Vsak večer bodo šmarnice na Brezovici ob 19.00 pri sveti maši. V Vnanjih Goricah bodo vsak večer šmarnice ob 19.00 na Gulču kot šmarnično bogoslužje, razen v soboto zjutraj, ko bodo ob 8.00.

Ponedeljek, 2. maj, po sveti maši ob 19.30, srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja: »Novo zapoved vam dam, da se ljubite med seboj« (Jn 13,34).

Torek, 3. maj, začetek verouka.

Sreda, 4. maj, po večerni sv. maši ob 19.30, orgelski koncert maturantov in dijakov Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana iz razreda Nine Frank.

Četrtek, 5. maj, prvi četrtek v mesecu. Po večerni sv. maši je vsak četrtek molitev pred Najsvetejšim do 20.00.

Petek, 6. maj, prvi petek v mesecu maju,  obisk starejših in bolnih na domu. Ob 15.00 na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Po večerni sv. maši molitev pred Najsvetejšim do 20.30.

Sobota, 7. maj, ob 10.00 srečanje ministrantov na Brezovici.

Sobota, 7. maj, prva sobota, molitev rožnega venca pred Najsvetejšim s premišljevanjem na fatimski način pred sveto mašo.

Nedelja, 8. maj, Florjanova nedelja na Logu. Pri sveti maši v kapeli ob 10.00 uri se bomo spomnili vseh pokojnih gasilcev in gasilk ter prosili za varstvo in blagoslov pri njihovem delu v prihodnje.

Obvestila za mlade v maju

Prvi petek – za vse študente bo 6. 5. 2022 ob 6.30 v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru jutranja sveta maša.

Dva slavilna koncerta – prvi bo 7. 5. 2022, ob 19.30 v športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji. V okviru misijona, ki bo potekal v župniji, bomo program zaključili s slavilnim koncertom Stična benda in skupine Svetnik.

V petek, 13. 5. 2022, ob 19.00 bo skupaj s Salezijansko mladino koncert Večerov Plus+ in Večerov SKG z naslovom Mir vam bodi. Stična bend in Mesto na gori bosta skupaj z gosti na Kureščku poskrbela za slavljenje in molitev k Mariji, Kraljici miru. Več informacij o dogodkih lahko najdete na spletni strani Katoliške mladine.

Nikodemovi večeri – bodo 9., 10. in 12. maja v Ljubljani. Vsebina večerov bo na temo umetne inteligence. Z zanimivimi gosti se bomo pogovarjali o etičnih izzivih umetne inteligence, različnih vplivih na posameznika in še mnogih drugih vprašanjih. Več informacij je na voljo na spletni strani Katoliške mladine.

Duhovne vaje na temo teologije telesa – med 13. in 15.  majem, na temo teologije telesa, bodo v Novi Štifti. Kako daleč je predaleč? Zakaj imam telo? Kaj pomeni biti človek? Kako naj živim, da bom resnično srečen? Skupaj s sv. Janezom Pavlom II bomo iskali odgovore na ta in mnoga druga vprašanja. Prijave in informacije najdete na naši spletni strani.

Taizejska molitev – četrtek, 19. 5. 2022, bo ob 20.00 na KANI (Jurčičev trg 2, Ljubljana) potekala taizejska molitev.

Poletni teden v Taizeju  – odprte so prijave za poletni teden v Taizéju, ki bo potekal od 24. do 31. julija. Do 1. junija so prijave po znižani ceni. Več informacij o poletnem tednu v Taizeju lahko najdete na naši spletni strani. 

Poletna kampa – v avgustu sta dva poletna kampa. Prvi (1. 8. – 5. 8.) bo namenjen srednješolcem, drugega (8. 8. – 12. 8.) pa se lahko udeležijo birmanci. Prijave in informacije o vsebini ter lokaciji najdete na spletni strani Katoliške mladine.

About

View all posts by