Oznanila – Bela nedelja, nedelja Božjega usmiljenja – 24. april 2022

Nedelja Božjega usmiljenja. Gospod Jezus želi, da praznik Božjega usmiljenja praznujemo na prvo nedeljo po veliki noči, kar kaže na tesno zvezo med velikonočno skrivnostjo odrešenja in tem praznikom. Bogoslužje tega dne najpopolneje slavi Boga v skrivnosti njegovega usmiljenja.

Nedelja, 24. april, bela nedelja, pri maši ob 10.00 je predstavitev letošnjih birmancev župniji.

Nedelja, 24. april, bela nedelja, ob 15.00 je na Brezovici zaobljubljena protipotresna procesija. Popoldan ni svete maše, ker bodo že dopoldan, ampak le zaobljubljena molitev.

Ponedeljek, 25. april, ob 19.00, Markova procesija in prošnji dan v Vnanjih Goricah na god sv. Marka. Začetek procesije pri križu v Vnanjih Goricah in nato sveta maša v cerkvi na Gulču.

Torek, 26. april, ob 16.00 srečanje vseh birmancev skupaj pri veroučni uri v dvorani Marijinega doma, ker zaradi prvomajskih počitnic 27. aprila ni verouka.

V torek, 26. aprila 2022, ob 19.30 bo v ljubljanski stolnici Koralni zbor Akademije za glasbo v Ljubljani pod vodstvom Toneta Potočnika nastopil z izbranim programom skladb skladb gregorijanskega korala z naslovom: GREGORIJANSKI KORAL – VIR DUHOVNOSTI IN USTVARJALNOSTI

V soboto, 30. aprila 2022   bo  v cerkvi na Brezovi pri bogoslužju ob 19.00 sodelovala vokalna  skupina iz Rakitne. Po maši bodo pevci zapeli nekaj Marijinih pesmi kot uvod v Marijin mesec maj.

Nedelja, 1. maj, praznik svetega Jožefa Delavca.

Veroučna srečanja se začnejo zopet po prvomajskih počitnicah v torek, 3. maja.

About

View all posts by