Oznanila, 23. december 2018

V ponedeljek zvečer, 24. decembra, je prvi sveti večer – ki je pred praznikom Jezusovega rojstva. Na sveti večer je maša na Logu v kapeli ob 17:30 uri. Otroci in starši ste povabljeni, da z baklami ali svetilkami pridete k sveti maši v kapelo.  Na prvi sveti večer je sveta maša prav tako ob 17:30 v Vnanjih Goricah in nato na Brezovici ob 19:00 uri.

S polnočnico ob 24:00 na Brezovici vstopamo v skrivnost rojstva Jezusa Kristusa. Naj bo to noč miru in veselja, da nam je Bog tako blizu, da želi živeti z nami!

Pol ure pred polnočnico, ob 23:30 uri se bo začela Božičnica – duhovna priprava na sveto mašo. Oblikovali jo bodo solisti in MePZ Brezovica pod vodstvom Toneta Rozmana. Vezno besedilo za božičnico je pripravila Alenka Klemenc, ki bo program tudi povezovala.

Na praznik Jezusovega rojstva – Božič, 25. decembra, bodo svete maše kakor v nedeljo: ob 7:00 Brezovica, 8:30 Vnanje Gorice in Log – kapela in ob 10:00 Brezovica.

Zbor sv. Nikolaja Litija vabi na letošnje božične koncerte, kjer se bo premierno izvajala Božična kantatata z naslovom “Sveta noč”, mladega slovenskega skladatelja Andreja Makorja. Kantata vsebuje besedila slovenskih pesnikov in odlomke iz Svetega pisma. Koncerti bodo ta teden, v torek, 25.12., ob 17:00 in ob 19:30 v domači župnijski cerkvi Sv. Nikolaja v Litiji in v sredo, 26.12., ob 19.30 v Uršulinski cerkvi sv. Trojice v Ljubljani 

Dan samostojnosti in enotnosti je na praznik sv. Štefana, diakona in prvega mučenca, 26. decembra. Sveta maša za domovino bo v Dragomeru – v cerkvi – ob 10:00 uri.

Praznik Svete Družine je na prvo nedeljo po božiču, 30. decembra. Ta dan bo pri vseh svetih mašah blagoslov otrok.

V ponedeljek, 31. decembra, je zahvalni dan za preteklo koledarsko leto, ki ga zaključujemo. Ta dan je tudi drugi sveti večer pred vstopom v novo koledarsko leto 2019. Z molitvijo hvaležno sklenimo leto, ki smo ga preživeli in se pri maši priporočimo za čas življenja, ki je pred nami.

V času po Božiču, do 6. januarja, ni veroučnih in drugih srečanj, je pa obisk svete maše na praznik Gospodovega razglašenja ali Svetih treh kraljev, v nedeljo, 6. januarja. V soboto zvečer pred praznikom je tretji sveti večer.

Verouk se zopet začne v ponedeljek, 7. januarja 2019.

About

View all posts by