Oznanila, 21. januar 2018

Srečanje staršev birmancev in botrov bo v četrtek, 25.1., ob 19:00 v Marijinem domu. To je prvo skupno srečanje.

Od 18. do 25. januarja 2018 (do praznika Spreobrnitve apostola Pavla) poteka molitvena osmina za edinost kristjanov. Njen namen je približati različne krščanske tradicije, obrede in običaje.
Za glavno temo tedna molitve za edinost kristja­nov so kristjani otočja Karibov izbrali pesem, ki jo Sveto pismo pripisuje Mojzesu in njegovi se­stri Mirjam (2Mz 15,1-21). Opeva osvoboditev in zmago nad zatiranjem, ki ga je judovsko ljudstvo dolga stoletja trpelo v Egiptu. Kristjane Karibskega otočja je ta pesem posebej nagovorila, ker je tudi njihova zgodovina zaznamovana s ponižujočim su­ženjstvom. Največ prebivalcev je nekdanjih afriških sužnjev, ki so jih tja pripeljali evropski kolonizatorji. Kolonialni sistemi so izvajali trgovino z ljudmi in prisilno delo. Današnji kristjani na Karibih, ki pripadajo raz­ličnim krščanskim tradicijam, prepoznavajo Božjo roko, ki je na delu, da se konča to zasužnjevanje. Združuje jih izkušnja Božjega rešilnega delovanja, ki jim prinaša svobodo.

V soboto, 27.1., je ob 20.00 uri v Marijinem domu predvajane filma Goreči škof. Film nam prikaže življenje in delo ljubljanskega škofa Antona Vovka. O filmu bo spregovoril tudi režiser David Sipoš in scenarist Rok Andres.

ŠKG in Jeglišev dijaški dom v Šentvidu vabita na DAN ODPRTIH VRAT v soboto, 27. januarja 2018, od 8:00 ure dalje.

V nedeljo, 28. januarja, po prazniku Spreobrnitve apostola Pavla je peš romanje na Vrhniko. Odhod iz Brezovice je ob 12h; sv. maša na Vrhniki pa je ob 16h.

Zadnja nedelja v januarju je tudi nedelja Svetega pisma. Letos jo obhajamo pod geslom Z Bogom v družini. »Kakor je svet ta, ki vas je poklical, bodite tudi sami sveti« (1Pt 1,15). Vsak človek je tempelj Svetega Duha in je svet, nič manj pa ni sveta nobena družina, ki ji na poseben način velja Gospodovo zagotovilo: »Kajti kjer sta dva ali so trije zbrani v mojem ime­nu, tam sem jaz sredi med njimi«.

 

About

View all posts by