Oznanila, 14. januar 2018

Danes v soboto, 13. januarja je Antonov večer. Naš duhovni pomočnik, gospod Anton Štrukelj nam bo približal lik Alojzija Grozdeta in delovanje Božje milosti v njegovem življenju in mučeništvu. Na Antonovem večeru bodo sodelovali tudi mladi, animatorji oratorija, saj je Alojzij Grozde v prvi vrsti zavetnik mladih.

God župnijskega zavetnika, svetega Antona Puščavnika, je v sredo, 17. januarja.

Slovesen sprejem relikvij blaženega Alojzija Grozdeta je v četrtek, 18. januarja, pri večerni maši ob 19.00.

Relikvije bo izročil postulator za beatifikacijo, gospod Igor Luzar, ki bo ta večer tudi daroval sveto mašo ob somaševanju dekanijskoh duhovnikov.

Relikvije bodo od četrtka zvečer do nedelje, ko bo posvetitev oltarja, na častnem mestu ob oltarju.

 

V petek, 19. januarja, ob 19.00 bo med nami župnik iz Čateža (skrbnik romarskega svetišča na Zaplazu) gospod Marko Japelj, ki nas bo nagovoril pri sveti maši. Ta dan še posebej povabljeni mladi.

V soboto, 20. januarja, je za našo župnijo dan celodnevnega češčenja Najsvetejšega. Na ta dan bodo svete maše ob 8h, 10h in 19h – ko bo sklep češčenja Svetega Rešnjega Telesa.

K maši in molitvi ste povabljeni po naslednjem vrstnem redu, ali kadar morete:
8h    sveta maša
9h    moli soseska Brezovica
10h   sveta maša
14h   molijo Neokatehumenske skupnosti
15h   moli soseska Dragomer in Lukovica
16h   moli soseska Log
17h   moli soseska Vnanje Gorice
18h   moli ŽPS, Karitas in zakonske skupine

19h   sklep celodnevnega češčenja s sveto mašo – še posebej povabljeni birmanci in veroučenci. Med nami bo naš rojak, gospod Klavdio Peterca. Po maši, ki je ob 19h, je kratek koncert božičnih pesmi mešanega pevskega zbora Brezovica.

 

Antonova nedelja, 21. januar, žegnanje na Brezovici.

Ob 10.00 uri je posvetitev novega oltarja in vgraditev relikvij v oltarno mizo. Oltar bo posvetil ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore ob somaševanju duhovnikov.

Naj bo to dan zahvale in priprošnje Bogu, dan vere in zaupanja, da je Gospod naš Odrešenik. Darovanje – ofer po maši bo namenjen za nov oltar. Oltar je kraj darovanja – darovanje pa je izraz naše hvaležnosti, zahvale za vse kar imamo. Gospodinje naprošam tudi za domače dobrote, da se ob koncu nekaj časa zadržimo v praznovanju pri cerkvi.

 

 

About

View all posts by