Tretja adventna nedelja

NAGOVOR OB TRETJI ADVENTNI NEDELJI

Janez Krstnik se pokaže kot človek, ki nima strahu pred vprašanji o svoji istovetnosti, ki ga ni strah videti se, kakšen je: sprejema svoje meje (»nisem to«), ovrže, da bi bil on glavni (»Jaz sem glas vpijočega v puščavi«), prizna, da je povsem odvisen od drugega (»nisem mu vreden odvezati jermen na sandali«). V svetu lahko opazimo veliko bolnega narcizma: ko želi biti posameznik v središču pozornosti (to dobro znajo že otroci, zato potrebujejo pametno vzgojo); živimo v svetu, kjer veljamo le, če smo v vrhu neke piramide … Janez Krstnik pa se predstavi kot anti-narcis, prepoznava razliko med seboj in drugim, sprejema svojo vlogo v služenju drugemu: ni on luč, ampak priča luči; ni ženin, ampak njegov prijatelj; ni Beseda, ampak njen glas. Sprejema svojo identiteto, ki je v službi drugega tako dolgo, da lahko ta Drugi izpolni svoje poslanstvo. Je človek, ki nima potrebe nujno stati sam, na odru obsijan z žarometi: zna se umakniti v puščavo, ne vstopa v templje moči in gotovosti.

Svete maše lahko spremljate
RADIO OGNJIŠČE – vsak večer ob 19. uri, v nedeljo ob 10. uri
NEDELJA OB 12.00 – TV EXODUS
NEDELJA OB 10.00 TELEVIZIJA SLOVENIJA 1
NEDELJA OB 9.00ŽUPNIJA VIČ
FRANČIŠKANI NA TROMOSTOVJU
Sveto mašo lahko od ponedeljka do petka po rednem urniku (ob 9., 10., 12.30 in 16. uri) spremljate tudi preko spodnje spletne povezave:
avdio http://89.212.159.162:8000/franciskanilj.mp3
video vsak dan ob 19.00, nedelja ob 10.00 in 19.00 https://www.youtube.com/channel/UCfmfnzaD5jtWoy18q1v5hQw/live
NEDELJA Ob 10.00 Grosuplje – Martin Golob

Božja beseda trtetje adventne nedelje – 13. december 2020

Adventni-koledar_2020

O adventu

Znamenje adventnega časa je adventni venec, ki s štirimi svečami označuje štiri adventne nedelje pred Božičem. Adventni čas je zaznamovan z vijolično barvo, ki je barva spokornosti in upanja.

O adventnem vencu

About

View all posts by