Oznanila – nedelja Svete Družine – 26. december 2021

Nedelja, 26. decembra, je prva nedelja po Božiču, praznik Svete Družine. Ta dan bo pri vseh svetih mašah blagoslov otrok.

Ta dan je tudi god sv. Štefana, diakona in prvega mučenca in državni praznik: dan samostojnosti in enotnosti. Ta dan je sveta maša tudi v Dragomeru – v cerkvi – ob 10.00 uri.

Ponedeljek, 27. decembra, ob 19.30, božični orgelski koncert. Izvedel ga bo organist Tine Likovič, ki je letos diplomiral na orgelski šoli v Ljubljani. Lahko boste prisluhnili božičnim delom slovenskih in tujih skladateljev 19. in 20. stoletja.

Petek, 31. decembra, je zahvalni dan za preteklo koledarsko leto, ki ga zaključujemo. Ta dan je tudi drugi sveti večer pred vstopom v novo koledarsko leto 2022. Z molitvijo hvaležno sklenimo leto, ki smo ga preživeli in se pri maši priporočimo za čas življenja, ki je pred nami.

Sobota, 1. januar, praznik Marije svete Božje Matere, to je osmi dan po božiču, sklep božične osmine – osemdnevnega praznovanja Odrešenikovega rojstva. Svete maše so kot ob nedeljah.

V času po Božiču, do 2. januarja, ni veroučnih srečanj, je le obisk svetih maš na praznične dni. Verouk se zopet začne v ponedeljek, 3. januarja 2019.

Evropsko novoletno srečanje mladih bo v Torinu, v Italiji. Več preberite na: https://katoliskamladina.si/home/projekti/esm/

About

View all posts by