Oznanila – druga nedelja po Božiču – 2. januar 2022

Ponedeljek, 3. januar, začetek verouka.

Ponedeljek, 3. januar, po sveti maši je srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja: »Na Vzhodu smo videli, da je vzšla njegova zvezda, in smo se mu prišli poklonit.« (Lk 1,45)

Sreda, 5. januar, zvečer obhajamo tretji sveti večer pred praznikom Gospodovega razglašenja, Sveti trije kralji.

Četrtek, 6. januar, Gospodovo razglašenje ali sveti trije kralji – praznik razglasitve Odrešenika po izobražencih, modrih, znanstvenikih.

Na ta dan otroci prinesejo svoj adventni dar k jaslicam, kakor so modri izročili Jezusu svoje darove. Darovi bodo namenjeni za otroke v misijonskih deželah.

Ob prazniku Gospodovega razglašenja se nad vhodom, nad vrati hiš, napišemo kratice C+M+B, med številko novega leta. Te tri črke pomenijo začetnice treh besed: Christus mansionem benedicat, ali v dobesednem prevodu: Kristus dom blagoslovi (lepši slovenski prevod je:
Kristus naj blagoslovi prebivališče): 20 + C + M + B + 22

Petek, 7. januar, na prvi petek je obisk starejših in bolnih na domu. Ob 15.00 je na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po sv. maši je molitev pred Najsvetejšim do 20.30.

Sobota, 8. januar, na prvo soboto je od 10.00 do 11.30 srečanje za ministrante na Brezovici. Zvečer pred sv. mašo je molitev rožnega venca pred Najsvetejšim s premišljevanjem na Fatimski način.

Nedelja, 9. januar, je praznik Jezusovega krsta. S tem praznikom se zaključi božični čas, vendar božične pesmi še ostanejo vse do praznika Jezusovega darovanja v templju, ki je štirideset dni po Božiču.

About

View all posts by