Oznanila – 7. velikonočna nedelja – 21. maj 2022

Nedelja, 21.maj, ob 20.00 predtekmovalni koncert zbora sv. Nikolaja iz Litije na Viču. Zbor se naslednji teden odpravlja na mednarodno zborovsko tekmovanje v Marktoberdorf, Nemčijo. Zato lepo vabljeni na zadnji predtekmovalni koncert.

Sreda, 24. maj, praznik Marije Pomagaj, zavetnice Slovencev.

Četrtek, 25. maj, romanje sodelavcev Karitas.

Četrtek, 25. maj, srečanje za starše prvoobhajancev ob 20.00 v Marijinem domu.

Radio Ognjišče vabi na festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca, ki bo ta četrtek, ob 19.30 na forumu Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu. Festival bo na prostem. Dobrodošli vsi mladi in mladi po srcu. Otroci do vključno 10. leta imajo prost vstop. Dogajanje se začne že ob 17.30, ko se boste lahko družili, sprehodili med stojnicami, prisluhnili, kaj se dogaja na Malem odru ali poskusili, kaj bo skuhal MasterChef Luka Novak. Starši in stari starši, spodbudite mlade, naj pridejo in slavijo Boga na Ritmu srca! Vstopnice (8 €) lahko kupite na spletni strani Katoliške mladine ali na dan festivala (10 €) na prizorišču.

Petek, 26. maj, skavtski petek, pri sveti maši ob 19.00 sodelujejo skavti.

Sobota, 27. maj, god blaženega mučenca Alojzija Grozdeta, ki ga obhajamo na njegov rojstni in krstni dan. Povabljeni k sveti maši na Brezovico, kjer so tudi relikvije blaženega mučenca, vzidane pod daritveni oltar. Priporočimo se mu, zavetniku mladih, zavetniku družin, za prave življenjske odločitve, za medsebojno razumevanje, za zvestobo v veri. Letos obhajamo stoletnico njegovega rojstva (27. 5. 1923) in osemdesetletnico mučeništva (1. 1. 1943). V Marijinem svetišču na Zaplazu bo ob 9.00 bo molitvena ura, ob 10.00 slovesna sveta maša, ki jo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Večer pred godom bo romanje mladih na Zaplaz.

Nedelja, 28. maj, praznik Binkošti. To je petdeseti dan po veliki noči. Praznik prihoda Svetega Duha.

Ponedeljek, 29. maj, binkoštni ponedeljek. Praznik Marije, matere Cerkve.

Torek, 30. maj, ob 19.00, začetek tridnevnice pred prvim svetim obhajilom.

Sreda, 31. maj, zadnji dan Marijinega meseca maja – praznik Obiskanja Device Marije pri sorodnici Elizabeti približno tri mesece pred rojstvom Janeza Krstnika.

Četrtek, 1. junij, ob 17.00 sveta maša in sklep veroučnega leta. Po sveti maši bodo otroci prejeli veroučna spričevala.

Nedelja, 4. junij, ob 10.00, praznovanje prvega svetega obhajila na Brezovici.

Ponedeljek, 5. junij, ob 19.00, zahvalni dan prvoobhajancev in njihovih družin.

Skupno duhovno razločevanje – v Ignacijevem domu duhovnosti v Ljubljani, od petka zvečer 26.5. do nedelje 28.5. (zaključek s kosilom). Vodi in informacije: p. Milan Bizant DJ (milan.bizant@rkc.si). Prijave na spletni strani: https://ignacijevdom.si/events/skupno-duhovno-razlocevanje/

Vabljeni, da se z mladimi pridružite Emavs predavanju z naslovom Dober kristjan, boljši poslovnež na Rakovniku. Gostili bomo dr. Aleša Štrancarja, uspešnega podjetnika, inovatorja, moža in očeta, ki nam bosta spregovoril o poklicanosti v podjetništvu in družbeno aktivnem življenju. Gost bo z nami v torek 23. maja ob 19.30 v dvorani Rakovniškega gradu v Ljubljani. V seriji predavanj osvetljujemo različne vidike za razumevanje osebne življenjske poklicanosti. Predavanje je namenjeno mladim.

About

View all posts by