Oznanila, 6. januar 2019

Gospodovo razglašenje ali sveti trije kralji – praznik razglasitve Odrešenika po izobražencih, modrih, znanstvenikih je v nedeljo, 6. januarja. Na ta dan otroci prinesejo svoj adventni dar k jaslicam, kakor so modri izročili Jezusu svoje darove. Darovi bodo namenjeni za otroke v misijonskih deželah. Ob prazniku Gospodovega razglašenja se nad vhodom, nad vrati hiš tudi napiše kratice C+M+B, med številko novega leta. Te tri črke pomenijo začetnice treh besed: Christus mansionem benedicat, ali v dobesednem prevodu: Kristus dom blagoslovi (lepši slovenski prevod je: Kristus naj blagoslovi prebivališče):  20 + C + M + B  + 19


Po prazniku Gospodovega razglašenja, od 7. januarja dalje, se začnejo veroučna srečanja za vse razrede.


V ponedeljek, 7. januarja, je zvečer po maši  srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja: »Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel« (5 Mz 16,20).

Srečanje za starše birmancev, stare starše birmancev in botre je v četrtek, 10. januarja, ob 19.00 uri v Marijinem domu.

Skavtski petek je 11. januarja, ko pri maši sodelujejo skavti.

Srečanje ministrantov je v soboto, 12. januarja, ob 10.00 uri na Brezovici.

Antonov večer je v soboto, 12. januarja, ob 20.00 uri v Marijinem domu. Z nami bo plezalec in alpinist Viki Grošelj. Na predavanju z naslovom Moji vzponi in iskanja nam bo spregovoril o izkušnjah in preizkušnjah, ki so se ga v njegovi alpinistični karieri posebej dotaknile in ga zaznamovale. S sabo bo imel tudi svojo knjigo, ki jo bo po predavanju možno kupiti. Lepo povabljeni.

Praznik Jezusovega krsta obhajamo v nedeljo, 13. januarja. S tem praznikom se zaključi božični čas, vendar božične pesmi še ostanejo do praznika Jezusovega darovanja v templju, ki je 40 dni po Božiču.

About

View all posts by