Oznanila – 33. nedelja med letom – 19. november 2023

Od ponedeljka,  20. novembra, naprej obhajamo teden zaporov z naslovom: »Nebesa pripovedujejo o Božji slavi…, zato povzdigni oči!«

Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani zavedali pomena molitve za zapornike, njihove družinske člane, vse zaposlene na področju sodstva in zaporniškega osebja ter za žrtve kaznivih dejanj in njihove svojce, ki jih trpljenje zadene za vse življenje.

Sreda, 22. november, god sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe, cerkvenih pevcev in glasbenikov. Srečanje vseh pevskih zborov v naši župniji pri večerni maši, ob 19.00. Vsi lepo povabljeni k sveti maši.

Sobota, 25. november, ob 16.30 – Kulturni dom Jakoba Trobca, Polhov Gradec: ob desetletnici smrti akademika, dr. Jožeta Trontlja okrogla miza z naslovom: Vprašanja ob koncu življenja. Z dr. Borutom Ošlajem, dr. Urhom Grošljem in dr. Jadranko Buturović Ponikvar se bo pogovarjala zdravnica Meta Rus. Okrogli mizi bo sledil spominski večer s kulturnim programom ob pogovoru s Tatjano Trontelj.

Nedelja, 26. november, praznik Kristusa Kralja. Začetek zadnjega tedna cerkvenega leta.

Salezijanska mladina vabi na predavanje v sklopu Emavs večerov. Tokratni naslov je Poklicanost moškega. Naš gost bo jezuit p. Vili Lovše, ki že dolga leta spremlja moške skupine. Predavanje bo v ponedeljek, 27. novembra ob 19.30 v gradu v Ljubljani na Rakovniku. Vabljena tudi dekleta.

V Ignacijevem domu duhovnosti bo priprava na zakon preko spleta od 1. do 3. decembra 2023 in od  5. do 7. januarja 2024.  Zaročenci se lahko prijavijo preko spleta ali pa na e-naslovu pripravanazakon@ignacijevdom.si. Več informacij o pripravi je na spletu. Na njem najdete tudi odmeve na pripravo.

About

View all posts by