Oznanila, 26. junij 2016

Od nedelje, 26.6., do četrtka, 30.6., so počitniški dnevi za ministrante, otroški in mladinski pevski zbor v Strunjanu. Zato v tem času ne bo uradnih ur kot običajno. V času poletnih mesecev julija in avgusta se z duhovnikom lahko srečate vsak dan po sveti maši. Kadarkoli pa lahko pokličete na telefon: 040 395 942.

Peter in Pavel29. junij – sveti Peter in Pavel, apostola. Sveti Peter in Pavel je krščanski praznik, ki se praznuje vsako leto 29. junija, na domnevni dan mučeniške smrti apostolov Petra in Pavla. Peter je bil križan, Pavel pa obglavljen. Je eden od najstarejših cerkvenih praznkov, praznovali so ga že v prvi polovici 4. stoletja. Kristus je Petra določil za skalo, na kateri bo zidal svojo Cerkev.

Na prvi petek, 1.7., bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob uri Jezusove smrti, ob 15h, bo v cerkvi na Brezovici rožni venec Božjega usmiljenja. Po maši bo molitev pred najsvetejšim do 20:30 ure, ki jo oblikujejo žene.

Na prvo soboto, 2.7., bo molitev rožnega venca s premišljevanjem pred sveto mašo ob 18:15. To je zadnja prva sobota pred prihodom kipa fatimske Matere Božje v našo župnijo.

Prva nedelja v juliju, 3.7., je krstna nedelja. Vaš dar pri sv. maši na prvo nedeljo v juliju bo namenjen za dokončanje del na koru. Dokončno se ureja še električna razsvetljava, pohodni tlak in zaključna mizarska dela.

Na prvo nedeljo v juliju bo sveta maša za vse žrtve medvojnega in povojnega nasilja. Veliko naših župljanov je bilo umorjenih prav ob začetku poletja leta 1945 leta.

To je tudi izseljenska nedelja. Prva nedelja v juliju je v Cerkvi v Sloveniji posvečena rojakom: zamejcem, zdomcem in izseljencem. Iz Rafaelove družbe, Katoliškega središča Slovencev po svetu, so sporočili, da letošnje leto mineva v znamenju okrogle obletnice konca vojne in začetka totalitarnega nasilja, zaradi katerega so se morali premnogi naši rojaki umakniti iz domovine, ki so jo tako ljubili. Zato je prav, da se jih spomnimo še s toliko večjo pozornostjo.

About

View all posts by