Oznanila, 25. november 2018

Blagoslov novega križa – Antonov križ, ob Cesti na postajo je danes, 25.11., na praznik Kristusa Kralja ob 15.00 uri. Postavljen je Bogu v čast in zahvalo. Pobudo za križ v tem delu naše župnije je tik pred svojo smrtjo dal pokojni župnik Jože Gregorič. Križ, ki je delo arhitekta Martina Kavčiča, nas bo spominjal na Kristusovo trpljenje in zmago nad smrtjo. S svojo simboliko nam bo kazal, da so naši napori, težave in trpljenje z velikonočno vero osmišljeni in premagani.

Teden Karitas je od 26. novembra do 2. decembra in se sklene na prvo adventno nedeljo, ki je tudi nedelja Karitas. Oblikovan bo z geslom »Modrost iz korenin modrosti«.

Zato bo v tem tednu Karitas Brezovica skupaj s skavti organizirala  delavnico – izdelavo adventnih venčkov. Delavnica bo v soboto, 1. decembra ob 9.00 uri v Marijinem domu na Brezovici. Na delavnico ste povabljeni otroci, mladi, starši, dedki in babice. Venčke, ki jih bomo izdelovali, bomo prodajali pri sobotni večerni maši in v nedeljo pri obeh mašah na Brezovici. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite.

About

View all posts by