Oznanila – 25. nedelja med letom – 18. september 2022

Do praznika blagoslovitve novih zvonov v Vnanjih Goricah se vrstijo naslednja dela v zvoniku:
V sredo, 14.9., so bili odstranjeni pogoni in kladiva ter spuščena na tla zvonika mala dva zvonova.
V četrtek, 15.9., sta bila spuščena na tla zvonika velika dva zvonova in narejen prostor v zidu za novo lokacijo nosilnih tramov. Nasledni dan so bili tramovi premaknjeni na nove lokacije.
V soboto, 17.9. se je odstranilo grmovje na nekdanjem parkirišču.

Delo v tem tednu:
V nedeljo, 18.9., in v ponedeljek, 19.9., od 17.00 dalje povabljeni v Ašičev dom, kjer bo pletenje vencev.
V ponedeljek, 19.9., spust zvonov in dvig gradbenega materiala s pomočjo avtodvigala.
V torek, 20.9., pozidava odprtin v stenah in na stropu.
V sredo, 21.9., od 9.00 dalje urejanje in čiščenje cerkve ter okolice.
V četrtek, 22.9., beljenje stropa zvonika.

Konec tedna vabim gospodinje k peki peciva in drugih domačih dobrot.

V nedeljo dopoldan bodo zvonovi najprej pri župnijski cerkvi na Brezovici in potem prepeljani v Vnanje Gorice, k Sveti Trojici na Gulč.

Nedelja, 25. september, Slomškova nedelja, ob 15.00 slovesna blagoslovitev novih zvonov v Vnanjih Goricah in dvig zvonov.

Med nami bo gospod škof Anton Jamnik. Že dopoldan bodo zvonovi na parkirišču pred cerkvijo, kjer jih lahko vidimo in jih poslušamo. Začetek slovesnosti bo ob 15.00 na parkirišču z blagoslovom zvonov pred dvigom v zvonik. Nato bo sveta maša v cerkvi. Med sveto mašo je montaža zvonov na nosilne tramove v zvoniku. Če vsa dela potekajo po načrtih, se zvonovi oglasijo pri zahvalni pesmi ob koncu svete maše. Po slovesnosti vsi povabljeni na pogostitev in praznovanje pred cerkvijo.

Da bi bilo praznovanje lepo, gospodinje tudi prosim za domače dobrote. O tej priložnosti pa izrekam tudi iskreno zahvalo za vse, ki pripravljate nedeljsko slovesnost, skrbite za potek del in za vse, ki s svojimi darovi pomagate, da bo v Vnanjih Goricah zopet pesem bronastih zvonov. Naj bo prihodnja nedelja dan veselja in zahvale.

Jožef Poje, župnik

About

View all posts by