Oznanila, 25. marec 2018, Veliki teden

VELIKONOČNO TRIDNEVJE:

 Veliki četrtek: ob 19h sveta maša na Brezovici. Po maši molitev z Jezusom na Oljski gori. Na veliki četrtek popoldan ni verouka, ker se veroučenci udeležijo večerne svete maše. To je prvi dan birmanske devetdnevnice za birmance, starše in botre ter dan priprave na prvo sv. obhajilo letošnjih prvoobhajancev.

 Veliki petek: ob 15h molitev križevega pota v cerkvi na Brezovici. Obredi velikega petka ob 19h na Brezovici. Po obredih je molitev pred Božjim grobom. Drugi dan birmanske devetdnevnice.

 Velika sobota: Blagoslov ognja na vrtu ob 6h in nato blagoslov vode v cerkvi. Blagoslovljen ogenj lahko kdorkoli prevzame na župnijskem vrtu, prav tako blagoslovljeno vodo v cerkvi.

Češčenje Jezusa v Božjem grobu:
8h   Dragomer
9h   Log
10h   Vnanje Gorice
11h   Brezovica

Blagoslov velikonočnih jedil:
Dragomer: 13h
Log: 14h
Vnanje Gorice:15h
Brezovica: 16h, 17h in 18h.

Velikonočna vigilija ob 20h na Brezovici. Najslovesnejše bogoslužje v vsem cerkvenem letu. Tretji dan birmanske devetdnevnice.

Velika noč: Velikonočna procesija ob 6:30 na Brezovici. Sveta maša je po procesiji na Brezovici in še ob 10:30 na Brezovici, ob 9:00 je sveta maša na Logu (kapela) in v Vnanjih Goricah. Četrti dan birmanske devetdnevnice.
Darovanje – ofer na praznik Velike noči je namenjen za obnovo strehe na župnijski cerkvi na Brezovici in na cerkvi v Vnanjih Goricah.

Vrstni red velikonočne procesije:

Pred procesijo se pred cerkvijo razvrstijo nosilci bander. Prvo bandero je z Brezovice, nato sledi z Vnanjih Goric, Dragomerja in z Loga. Po zapeti hvalnici »aleluja« gre na začetek procesije kip vstalega Zveličarja. Nato pa župljani pristopite k tistemu banderu, s katerega kraja župnije prihajate: Brezovica, Vnanje Gorice, Dragomer, Log. Nato gredo pevci, ministranti in »nebo«, pod katerim je duhovnik z Najsvetejšim. Naj bo lepa procesija izraz našega veselja in hvaležnosti za dar odrešenja.

About

View all posts by