Oznanila, 22. december 2019

Torek, 24. decembra, je prvi sveti večer, ki je pred praznikom Jezusovega rojstva. Na sveti večer je maša na Logu v kapeli ob 17.30 uri. Otroci in starši ste povabljeni, da z baklami ali svetilkami pridete k sveti maši v kapelo. 
Na prvi sveti večer je sveta maša prav tako ob 17.30 v Vnanjih Goricah in nato na Brezovici ob 19.00 uri.

S polnočnico ob 24.00 uri na Brezovici vstopamo v skrivnost rojstva Jezusa Kristusa. Naj bo to noč miru in veselja, da nam je Bog tako blizu, da želi živeti z nami!

Pol ure pred polnočnico, ob 23.30 uri se bo začela Božičnica – duhovna priprava na sveto mašo, ki jo pripravlja MePZ Brezovica.

Božič, 25. decembra, praznik Jezusovega rojstva. Svete maše so kakor v nedeljo: ob 7.00 na Brezovici, 8.30 v Vnanjih Goricah in na Logu v kapeli ter ob 10.00 na Brezovici.

Četrtek, 26. decembra, napraznik sv. Štefana, diakona in prvega mučenca, praznujemo tudi dan samostojnosti in enotnosti. Sveta maša za domovino je v Dragomeru – v cerkvi – ob 10.00 uri.

Nedelja, 29. decembra, prva nedelja po božiču, je praznik Svete Družine. Ta dan bo pri vseh svetih mašah blagoslov otrok.

Torek, 31. decembra, je zahvalni dan za preteklo koledarsko leto, ki ga zaključujemo. Ta dan je tudi drugi sveti večer pred vstopom v novo koledarsko leto 2020. Z molitvijo hvaležno sklenimo leto, ki smo ga preživeli in se pri maši priporočimo za čas življenja, ki je pred nami.

V času od 23. decembra do 5. januarja ni veroučnih srečanj. Prvi dan verouka v novem koledarskem letu je na praznik Gospodovega razglašenja ali Svetih treh kraljev, v ponedeljek, 6. januarja.

About

View all posts by