Oznanila, 20. november 2016

Danes, 20.11., je molitveni dan za duhovne poklice na Brezjah za našo dekanijo. Ob 15h se bomo zbrali pri molitveni uri in ob 16h obhajali sveto mašo. lepo povabljeni na Brezje.

25-let-karitas
Od ponedeljka, 21.11., do nedelje, 27.11., je teden Karitas.

Karitas župnije Brezovica je bila ustanovljena leta 1991 in tako letos praznuje že 25 let delovanja. Od takratnih ustanovnih članov sta dve naši požrtvovalni članici, gospa Julka in Štefka, ostali dejavni vse od začetka do danes. Ob srebrnem jubileju se jima iskreno zahvaljujemo za vse njuno delo. Veliko ostalih članov pa je delo predalo mlajšim ali pa so odšli v večnost z lepo popotnico dobrodelnega dela.
Temelj delovanja Karitas je prostovoljno delo. Pridružujejo se nam tudi številni dobrotniki, ki na različne načine podpirajo delo Karitas in občina Brezovica, ki nam letno namenja nekaj sredstev za naše delovanje. Vsem se lepo zahvaljujemo, saj tako lahko delujemo in opravljamo naše poslanstvo.
S temi viri in svojo požrtvovalnostjo pomagamo družinam in posameznikom v stiski s hrano, oblačili in denarno pomočjo pri plačilu položnic za osnovne življenjske potrebe, pri letovanju otrok in v drugih potrebah. Organiziramo tudi srečanje za starejše in bolne župljane enkrat letno in jim pripravimo prijetno druženje ter se jih spomnimo ob večjih praznikih kot sta Božič in Velika noč.
Več o delu in zgodovini Karitas Brezovica pa bomo opisali v zgibanki, ki bo na voljo od 27.11.2016 dalje v tednu Karitas, pri verskem tisku.

Z mesecem novembrom ponovno začenjamo z Antonovimi večeri. Prvo srečanje bo vodil naš župljan Tomaž Kolenko. Večina ga pozna v vlogi mežnarja; Tomaž je letos diplomiral na Fakulteti za zdravstvo, pridobil naziv diplomirani zdravstvenik in je zaposlen v urgentnem bloku Kirurške klinike v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Predaval nam bo o paliativni oskrbi starejših, o negi in pomoči bolnim in umirajočim. Njegovo predavanje z naslovom Življenje in vera, ko se življenje končuje bo v soboto, 26. novembra ob 20h v dvorani Marijinega doma. Lepo vabljeni.

V nedeljo, 27.11., bo na Viču ob 16h srečanje ŽPS iz vse naše dekanije.

About

View all posts by