Oznanila, 17. marec 2019

V torek, 19. marca, je slovesni praznik svetega Jožefa. Sveti maši sta ob 8h in 19h na Brezovici.

Sveti Jožef je zavetnik v družinskih zadevah, k njemu se zatekajo v gospodarskih stiskah. Poseben zavetnik je sveti Jožef krščanskim očetom v skrbi za družino in otroke, še posebej je zavetnik in priprošnjik tistih, ki si morajo s trdim delom služiti svoj kruh. Ker je bil sveti Jožef deležen sreče, da sta ob njegovi smrtni postelji stala Jezus in Marija (evangeliji tega sicer ne poročajo, lahko pa upravičeno sklepamo), velja sveti Jožef za posebnega priprošnjika za srečno zadnjo uro.


Praznik svetega Jožefa je tudi očetovski dan.

V cerkvi na Brezovici je pred praznikom Gospodovega oznanjenja v soboto, 23. marca, po večerni maši, koncert Marijinih pesmi otroškega pevskega zbora župnije Brezovica pod vodstvom Viktorije Celarc.

Gospodovo oznanjenje in materinski dan bomo obhajali v ponedeljek 25. marca. Pri maši je blagoslov mater, ki pričakujejo rojstvo svojega otroka.

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA~ Skavti na Brezovici imajo zbiralno akcijo starega papirja v soboto,  30. 3. 2019, od 9.00 do 15.00 v Vnanjih Goricah pri Domu krajanov. Namen je znižanje cene poletnega tabora za otroke. Če imate več papirja, ki ga ne morete pripeljati, pokličite 031 793 232 in dogovorili se bomo za prevzem.

Zbiramo prijave za postno romanje na avstrijsko Koroško, v soboto, 30. marca.

Dobrodelni koncert Bodi svetloba – Ljubljana
Program prostovoljstva Človek za druge vabi vernike na dobrodelni koncert Bodi svetloba, v torek, 26. marca, ob 19.30 v Antonov dom na Viču. Na koncertu bodo nastopali le slepi in slabovidni ustvarjalci!
Vstop prost (prostovoljni prispevki bodo namenjeni za delovanje programa prostovoljstva).

About

View all posts by