Oznanila, 10. marec 2019

Srečanje ŽPS je v ponedeljek, 11. marca, po sveti maši, ob 19:30 uri v Marijinem domu. Povabljeni že k sveti maši.

Drugo srečanje za starše, stare starše in botre birmancev je v četrtek, 14. marca, ob 19h v Marijinem domu.

Srečanje ministrantov je v soboto, 16. marca, ob 10.00 uri na Brezovici.

Vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov je v soboto, 16. marca 2019, v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani, z naslovom Srečen in uspešen? Program se začne s slavljenjem mož ob 8.45 in nadaljuje s sv. mašo, ki jo bo daroval p. Vili Lovše. O Božjem načrtu, kako doseči srečo in uspeh v poslovnem in družinskem življenju bosta spregovorila p. Branko Cestnik in pastor Steve Telzerow. Znotraj programa je predviden tudi čas za pogovor v majhnih skupinah in za štiri delavnice: o uspehu v poslu in družini, o boju s pornografijo, o slavilni molitvi, pričevanja mož. Srečanje se zaključi ob 17.00 z blagoslovom in zakramentom svetega bolniškega maziljenja.

Antonov večer je v soboto, 16. marca, ob 20.00 uri v Marijinem domu.

Z nami bo p. Branko Cestnik. Na predavanju z naslovom: V čem so mladi danes drugačni nam bo približal življenje mladostnikov v odnosu do vere in vrednot v današnjem času.

Povabljeni vsi starši osnovnošolskih in srednješolskih otrok.

V nedeljo, 17. marca, pred praznikom sv. Jožefa, ki je tudi očetovski dan, je pri maši molitev mož, očetov in fantov v priprošnji k sv. Jožefu za blagoslov v življenju in za zgled pričevanja v današnjem času.

Dekanijsko postno romanje k sv. Domicijanu v Millstatt na avstrijskem Koroškem je v  soboto, 30. marca 2019. Odhod ob 6:45 iz Brezovice in ob 7:00 iz Viča; kosilo ob 16.00 uri v gostilni Trebušnik v Žirovnici; povratek domov ob  19h. Prispevek za vožnjo, cestnine in kosilo je 30€ .

Romanje z ogledi nas bo vodilo po poti: Ljubljana – Beljak – Radenthein – Millstatt – Seeboden – Spittal in nazaj proti Beljaku in Ljubljani. Glavni ogled je v Millstattu, cerkev in nekdanji samostan (benediktinci, viteški red sv. Jurija, jezuiti). Tukaj si bomo ogledali cerkev in križni hodnik in se seznanili z zgodbo sv. Domicijana in zgodovino samostana. V cerkvi bomo imeli tudi sveto mašo.

Po celem Koroškem je v postnem času veliko oltarnih slik zakritih s postnim prtom. Eden najbolj pomembnih je postni prt v Millstattu. Da bi spoznali te poslikane tkanine iz več stoletij, se bomo po poti ustavili še v Radentheinu in Seebodnu.

Spittal ob Dravi (Špital ob Dravi): vojno taborišče je postalo po vojni  begunsko taborišče za slovenske begunce. Tudi če ne stoji več nobena baraka, se lahko prepričamo, kako veliko je bilo taborišče, kjer je stala cerkev, gledališka dvorana in kuhinja. Sedaj živi v tistih ulicah še kakih 50 Slovencev in tudi potomci beguncev drugih narodnosti. Na križišču je kapela, v kateri je vsako nedeljo slovenska sveta maša.

About

View all posts by