Oznanila, 15. maj 2016

By Catedrales e Iglesias Album 2677

Binkoštni ponedeljek, 16. maja, goduje Marija Mati Cerkve.

Odprta vaja in razstava priznanj MePZ Brezovica bo v sredo, 18. maja, ob 20h v Marijinem domu. Dogodek obeležuje 20-letnico delovanja zbora in KD Breza. Lepo povabljeni!

V nedeljo 22.5.2016 ob 19:30 lepo vabljeni v športno dvorano v Logatec, kjer Mešani pevski zbor Adoramus, pripravlja večer popularne gospel in pop glasbe. Več o koncertu si lahko preberete na plakatu zunaj cerkve ali pa na spletni strani pevskega zbora.

Šmarnična pobožnost: vsak dan, razen nedelje, bo pri maši na Brezovici branje šmarnic in po maši litanije v čast Materi Božji. Lepo povabljeni – še posebej prvoobhajanci skupaj s starši!. Šmarnice so vsak delovni dan tudi v cerkvi v Vnanjih Goricah zvečer ob 19:30 uri in na Logu v kapeli ob 19h.

Sveto Rešnje telo in Kri – četrtek, 26. maj: je zapovedani slovesni praznik. »Dolžnost« ali bolje – hvaležnost kristjana za dar vere in navzočnost Boga  med nami pod podobo kruha se izrazi z udeležbo pri sveti maši. Sveta maša bo zjutraj ob 8h in zvečer ob 19h. Po večerni sv. maši bo evharistična procesija in štirje blagoslovi z Najsvetejšim.

V petek, 27. maja, bo na Dobrovi ob 20:30 procesija v čast Materi Božji.

Dekanijski molitveni dan za duhovne poklice bo v soboto, 28. maja, na Rakovniku. Začetek molitev bo ob 9h in nato sveta maša. Sklep molitve bo ob 11h. Molitev za duhovne poklice – tako za nove, kot tudi za zvestobo že dani odločitvi je velika in odgovorna naloga nas vseh. Lepo povabljeni. Storimo to, kar je v naši moči, da lahko Bog stori to, kar je dobro za nas.

Romanje naše župnije v ljubljansko stolnico bo v nedeljo, 5. junija. Peš se bomo odpravili od župnijske cerkve ob 13h. Kdor ne more peš, je povabljen, da se nam pridruži ob 15h na škofijskem dvorišču. Tu se bomo pripravili na vstop skozi svetoletna vrata in se udeležili molitve v solnici ob 15:30 uri. Ob 16h bo romarska sveta maša. V stolnico bomo vstopili skozi svetoletna vrata. Ta vstop ima simbolni pomen – prehod iz običajnega sveta v svetišče, iz vsakodnevnega življenja k Bogu.

V soboto, 18. junija, je na Brezjah 48. narodno romanje bolnikov in invalidov. Ob 9h se bo na trgu pred cerkvijo po ustaljenem programu začela priprava na mašo z molitvijo rožnega venca in petjem, ob 10h pa bo slovesna romarska maša.

Obisk kipa Fatimske Matere Božje v naši županiji bo v četrtek, 7. julija. Ob 7:30 bo sprejem in ob 8h sveta maša na Brezovici.

About

View all posts by