Oznanila, 8.10.2017

Srečanje ŽPS je v ponedeljek, 9. oktobra, po sv. maši, ob 19:30 uri.

V mesecu oktobru začnemo tudi z Antonovimi večeri v novem pastoralnem letu. Osrednja rdeča nit v sklopu Antonovih večerov bo: Božja milost. Prvi večer je tokrat v nedeljo, 15. oktobra, ob 19.00 uri v Marijinem domu. Med nami bo dr. Peter Nastran, nekdanji župnik v Črnem vrhu nad Polhovim Gradcem, sedaj, od avgusta letos, je župnik na Koroški Beli, ki nam bo spregovoril o molitvi kristjana, na temo: Božja milost po molitvi. Lepo povabljeni.

V četrtek, 12. oktobra, je v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu festival sodobne krščanske glasbe RITEM SRCA. Začetek je ob 19:30. Vstopnice so na voljo uro pred začetkom festivala. Predstavilo se bo 7 izvajalcev: Neža in Damjan Pančur, Alex Centa, skupina Odsev, Petra Stopar, Rebeka Bogataj, Marko Nzobandora in skupina Svetnik. Poleg novih pesmi (te so bile prek natečaja izbrane za predstavitev na letošnjem festivalu) pa bo večer oblikovala tuja in domača sodobna krščanska glasba, ki bo zaživela ob spremljavi festivalskega benda, ki ga sestavljajo Andrej Marinčič (klaviature), Martin Lunder (kitara), Matej Tekavec (bas), Dorian Granda (bobni) ter spremljevalna vokalista Lučka in Luka Jerman. Na isti dan bo uradno izšla tudi festivalska zgoščenka, ki jo bo na prireditvi mogoče kupiti.

Karitas vabi, da ob 1. novembru prižgete svečo manj ali manjšo svečo in del sredstev namenite ljudem v stiski. V ta namen bo prihodnjo nedeljo preko župnijske Karitas na razpolago več sveč – priporočen dar 1,20 EUR zanje je namenjen tudi Karitas v naši župniji.

V soboto, 21. oktobra, je v Marijinem domu prvo srečanje oratorijskih animatorjev za prihodnje leto.

 

Mladinski pevski zbor vabi na večer gospel glasbe, ki bo v soboto, 21. oktobra. po večerni maši (19.45) v župnijski cerkvi na Brezovici. Koncert bo tako potekal na predvečer misijonske nedelje. Vsak je lahko ‘misijonar’ na svoj način, mladi bomo pričevali z glasbo. Vljudno vabljeni k poslušanju!

Misijonska nedelja je 22. oktobra. Ob tej priložnosti bo v Šentvidu, v Zavodu sv. Stanislava »misijonska vas« od petka, 20.10., do nedelje 22.10.

Romarski dan na Zaplaz in gostovanje v Novem mestu – Kapitelj MePZ Brezovica in MePZ Log je v soboto, 28. oktobra.

Priprava na sv. krst je v ponedeljek, 30. oktobra., ob 20h. Krstna nedelja je 5. novembra, na zahvalno nedeljo, ob 10h.

About

View all posts by