Oznanila, 2.10.2017

Mesec oktober je zaznamovan z molitvijo rožnega venca. Molimo ga pred sveto mašo. Povabim vas k molitvi tudi doma, morda k molitvi ene desetke rožnega venca skupaj z domačimi, ali pa vsaj molitvi enega očenaša in zdrave Marije vsak večer ob zaključku dneva.

Teden za življenje je prvi teden v oktobru, od 1. do 8. oktobra, in nosi naslov: »Kako je lepo upanje, ki mi ga daje Bog« (J. Kranjec). Več lahko preberete na: http://www.gibanjezazivljenje.si/program17.html

Priprava na prejem zakramentov za odrasle – katehumenat: odrasli, ki bi radi prejeli zakrament svetega krsta in svete birme, ste lepo povabljeni k pripravi na zakramente, ki bosta na dveh krajih: v župniji Ljubljana Vič ali Ljubljana Rakovnik.
Prvo srečanje na Viču bo v četrtek, 5. oktobra, ob 19:00 uri, nato bodo srečanja ob četrtkih.
Prvo srečanje na Rakovniku bo v torek, 3. oktobra, ob 20:00, in prav tako bodo srečanja v nadaljevanju na Rakovniku ob torkih. Običajno so srečanja tedenska. Prijava ni potrebna.

V ponedeljek, 2. oktobra, je po večerni sv. maši srečanje molitvene skupine Beseda Življenja. Naslov srečanja za mesec oktober je: »Isto mišljenje naj bo v vas, ki je tudi v Kristusu Jezusu« (Flp 2,5).

 V oktobru se začnejo tudi srečanja za srednješolce – mladinska srečanja. Mladinska srečanja bodo ob sobotah, ob 20.00 uri. Prav tako so mladi povabljeni na srečanje, kadar je kak drug dogodek – koncert, Antonov večer ali katera druga prireditev. Prvo srečanje bo 7. oktobra v Marijinem domu.

 Na prvi petek v mesecu oktobru, 6.10., bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši je molitev pred Najsvetejšim do 20:30 ure.

Srečanje ministrantov je na prvo soboto v oktobru, 7. oktobra, ob 9.00 uri na Brezovici. Povabljeni tudi novi ministranti!

Na prvo soboto, 7.10., je zvečer pred sv. mašo molitev rožnega venca, po maši pa litanije Matere Božje.

Prvi skavtski dan je na prvi petek, 6. 10. Pri sveti maši sodelujejo skavti vseh starostnih skupin.

V oktobru se začnejo svetopisemske urice, ki so namenjene predšolskim otrokom starim od 3-6 let. Začetek svetopisemskih uric bo v četrtek, 19. oktobra od 17.00 do 18.00 ure in bodo vsak drugi teden. Prijavnice so pri verskem tisku.

Srečanje zakonskih jubilantov je v nedeljo, 8. 10., ob 10.00 uri na Brezovici. Skupaj se zahvalimo za leta zakonskega življenja in se priporočimo za Božji blagoslov v prihodnje.

About

View all posts by