Oznanila, 24.9.2017

Žegnanje na Brezovici bo na prvo nedeljo v oktobru – rožnovenska nedelja, 1. oktobra, ob 10:00.

Ob tej priložnosti gospodinje naprošam za pecivo in domače dobrote, da se po sv. maši tudi nekaj časa zadržimo ob praznovanju župnijskega praznika.

Dan pred praznikom, v soboto, 30. septembra, bo po večerni sv. maši, ki je ob 19h, violinski koncert, ki ga bo imel prof. Gatov v cerkvi na Brezovici.

Program:

J.S.Bach – Chaconne , Part N.2,
Fritz Kreisler – Recitativo und Scherzo – Caprice
Eugene Ysaye  – Sonata N.3 – Ballade

Profesor ILDAR GATOV je velik mojster violine. S tem darom si je pridobil kvalifikacije učitelja violine, koncertnega izvajalca, člana komornega ansambla, solista orkestra in dirigenta.
Kot 8-letni deček je bil leta 1967 sprejet na Kazanski glasbeni šoli za nadarjene otroke.  Šolanje je nadaljeval na  Kazanskem Državnem konservatoriju in na Moskovskem državnem konservatoriju Petra Iljiča Čajkovskega.
Za predavatelja in dirigenta se je usposabljal na Sankt-Peterburškem državnem konservatoriju Rimski Korsakov.
Po zaključenem izobraževanju je bil profesor violine  na Kazanskem Državnem konservatoriju  in solist v Kazanski Državni  filharmoniji.

Bil je član Državnega simfoničnega orkestra  v Sankt-Peterburgu.

Do leta 2015 je bil član velikega simfoničnega orkestra Državnega Akademskega Marijinskega gledališča in je koncertiral pod vodstvom uglednih dirigentov, kot so: Valerij Gergijev, Evgenij Svetlanov, Jurij Temirkanov in  Marris Jansons.

S podjetjema Philips in Deutsche Gramophon  je sodeloval pri snemanjih oper in simfonij ruskih in evropskih skladateljev.
S samostojnimi koncerti je nastopal po ruskih in nemških mestih.
Sodeloval je na turnejah po ZDA, Kanadi, Japonski, Kitajski, Južni Koreji, Avstraliji in Evropi.  Sedaj poučuje violino v zasebni praksi.

Lepo povabljeni na koncert!

 

Blagoslov Ižancovega znamenja na Novi poti v Vnanjih Goricah
S skupnimi močmi smo obnovili 120 let staro Ižancevo znamenje na Novi poti v Vnanjih goricah, ki je bilo potrebno temeljite obnove. Kamen  je na novo pobrušen, napis na njem je obnovljen. Les za križ je bil dotrajan, zato je narejen nov lesen križ, prav tako pa je bilo kupljeno novo razpelo. Staro razpelo je bilo obnovljeno že pred leti in je sedaj v prostorih neokatehumenskih skupnostih na Brezovici. Znamenje je bilo postavljeno leta 1897. S kakšnim namenom je bilo postavljeno, ni znano. Na znamenju je zapis: * Hvaljen bodi Jezus Kristus * in črke: AM z letnico 1897. V tistem času je bilo v Vnanjih goricah okoli osemdeset hiš in okoli petsto duš. Vaščani so bili globoko verni, kar se kaže tudi po znamenjih, ki jih je v Vnanjih Goricah kar šest.

Blagoslov znamenja bo v nedeljo, 1. oktobra, ob 15.00 uri. Vsi lepo povabljeni. Hvala tudi vsem, ki ste se prizadevali, da je znamenje obnovljeno in ponovno postavljeno.

 

Priprava na prejem zakramentov za odrasle – katehumenat
Odrasli, ki bi radi prejeli zakrament svetega krsta in svete birme, ste lepo povabljeni k pripravi na zakramente, ki bosta na dveh krajih: v župniji Ljubljana Vič ali Ljubljana Rakovnik.
Prvo srečanje na Viču bo v četrtek, 5. oktobra, ob 19:00 uri, nato bodo srečanja ob četrtkih.
Prvo srečanje na Rakovniku bo v torek, 3. oktobra, ob 20:00, in prav tako bodo srečanja v nadaljvanju na Rakovniku ob torkih. Običajo so srečanja tedenska, razen če bo dogovor drugačen, glede na praznike in druge želje skupine. Prijava na prvo srečanje in potrebna.

 

Otroški pevski zbor ima vaje vsako soboto ob 10:00 do 11:30 ure. Lepo povabljeni tudi novi pevci in pevke – otroci, ki obiskujete osnovno šolo. Vaje so v Marijinem domu.

 

Srečanje zakonskih jubilantov bo v nedeljo, 8. oktobra ob 10:00 na Brezovici. Na srečanje povabljeni vsi jubilanti, ki letos obhajate okroglo obletnico sklenitve zakonske zveze.

Sporočite na tel. št. 040 395 942 (župnik) vaš letošnji jubilej skupnega zakonskega življenja.

About

View all posts by