Oznanila, 11.9.2017

Stična mladih je v soboto, 16. septembra. Začetek dogajanja v Stični ob 9h do sklepa ob 18h. Vsak udeleženec prejme zapestnico Stične mladih, plastenko vode, pester nabor kvalitetnih delavnic, koncert Stična benda, celodnevno izkušnjo druženja. Več si lahko preberete na spletni strani »Stična mladih«: http://www.sticna.net/

Srečanje starejših na Brezovici je v nedeljo, 17.9. ob 15h. Pred sveto mašo bo priložnost za zakrament svete spovedi in tudi med sveto mašo. Po homiliji bo obhajanje zakramenta sv. bolniškega maziljenja. Po sveti maši bo za vse pripravljena tudi družabna pogostitev v Marijinem domu. Gospodinje naprošam, če lahko pripravite pecivo ali druge domače dobrote. Pecivo lahko prinesete v župnišče že po maši v soboto zvečer ali pa naslednji dan, v nedeljo. Hvala.

Žegnanje na Brezovici bo na prvo nedeljo v oktobru – rožnovenska nedelja, 1. oktobra, ob 10h. Ob tej priložnosti gospodinje naprošam za pecivo in domače dobrote, da se po sv. maši tudi nekaj časa zadržimo ob praznovanju župnijskega praznika.

Dan pred praznikom, v soboto, 30. septembra, bo po večerni sv. maši, ki se začne ob 19h, violinski koncert, ki ga bo imel prof. Ildar Gatov v cerkvi na Brezovici.
Program:

J.S.Bach – Chaconne , Part N.2,
Fritz Kreisler – Recitativo und Scherzo – Caprice
Eugene Ysaye  – Sonata N.3 – Ballade

Profesor ILDAR GATOV je velik mojster violine. S tem darom si je pridobil kvalifikacije učitelja violine, koncertnega izvajalca, člana komornega ansambla, solista orkestra in dirigenta.
Kot 8-letni deček je bil leta 1967 sprejet na Kazanski glasbeni šoli za nadarjene otroke.  Šolanje je nadaljeval na  Kazanskem Državnem konservatoriju in na Moskovskem državnem konservatoriju Petra Iljiča Čajkovskega.
Za predavatelja in dirigenta se je usposabljal na Sankt-Peterburškem državnem konservatoriju Rimski Korsakov.
Po zaključenem izobraževanju je bil profesor violine  na Kazanskem Državnem konservatoriju  in solist v Kazanski Državni  filharmoniji.

Bil je član Državnega simfoničnega orkestra  v Sankt-Peterburgu.

Do leta 2015 je bil član velikega simfoničnega orkestra Državnega Akademskega Marijinskega gledališča in je koncertiral pod vodstvom uglednih dirigentov, kot so: Valerij Gergijev, Evgenij Svetlanov, Jurij Temirkanov in  Marris Jansons.

S podjetjema Philips in Deutsche Gramophon  je sodeloval pri snemanjih oper in simfonij ruskih in evropskih skladateljev.
S samostojnimi koncerti je nastopal po ruskih in nemških mestih.
Sodeloval je na turnejah po ZDA, Kanadi, Japonski, Kitajski, Južni Koreji, Avstraliji in Evropi.  Sedaj poučuje violino v zasebni praksi.

Lepo povabljeni na koncert!

 

Priprava staršev in botrov na krst v mesecu oktobru bo v ponedeljek, 25. septembra ob 20h. Krstna nedelja je prva nedelja v oktobru, 1. oktobra, ki je tudi žegnanjska nedelja za župnijo Brezovica.

Srečanje zakonskih jubilantov bo v nedeljo, 8. oktobra ob 10:00 na Brezovici. Na srečanje povabljeni vsi jubilanti, ki letos obhajate 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 ali višjo obletnico sklenitve zakonske zveze. Sporočite na tel. št. (040) 395 942 (župnik) vaš letošnji jubilej skupnega zakonskega življenja. Bogu se zahvalimo za vsa pretekla leta in prosimo blagoslova in življenjske modrosti za naprej.

About

View all posts by