Oznanila – 6. postna nedelja – cvetna nedelja – 2. april 2022

Oznanila za veliki teden

Nedelja, 2. april, od 17.00 dalje bo sveta spoved pred velikonočnimi prazniki. Več duhovnikov bo spovedovalo v cerkvi in v Marijinem domu. Vzemimo si čas za dobro duhovno pripravo.

Ponedeljek, 3. april, po sveti maši ob 19.30, srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja: »Mislite na to, kar je zgoraj, ne na to, kar je na zemlji« (Kol 3,2).

VELIKI ČETRTEK, 6. april, krizmena sveta maša ob 9.00 v ljubljanski stolnici. Zvečer ob 19.00 sveta maša na Brezovici. Spomin na zadnjo večerjo, prvo sveto mašo in mašniško posvečenje. Po maši molitev z Jezusom na Oljski gori. To je prvi dan birmanske devetdnevniceza birmance, starše in botre ter dan priprave na prvo sv. obhajilo letošnjih prvoobhajancev.

VELIKI PETEK, 7. april, ob 15.00 molitev križevega pota na Brezovici, ob uri Jezusove smrti. Ob 19.00 obredi velikega petka s počastitvijo križa. Po obredih je molitev pred Božjim grobom. Drugi dan birmanske devetdnevnice.

Devetdnevnica Božjega usmiljenja: začetek na dan Jezusove smrti, veliki petek in do bele nedelje – nedelje Božjega usmiljenja. Gospod Jezus želi, da praznik Božjega usmiljenja praznujemo na prvo nedeljo po veliki noči, kar kaže na tesno zvezo med velikonočno skrivnostjo odrešenja in tem praznikom. Bogoslužje tega dne najpopolneje slavi Boga v skrivnosti njegovega usmiljenja.

Velika sobota, 8. april, ob 6.00 blagoslov ognja. (Kdor bi bil pripravljen prispevati drva za velikonočni ogenj, je povabljen, da jih pripelje v času velikega tedna.) Nato v cerkvi blagoslov vode. Blagoslovljen ogenj lahko kdorkoli prevzame na župnijskem vrtu, prav tako blagoslovljeno vodo v cerkvi.

Češčenje Jezusa v Božjem grobu:                
8.00     Lukovica in Dragomer
9.00     Log
10.00   Vnanje Gorice  
11.00   Brezovica

Blagoslov velikonočnih jedil:                           
13.00   Dragomer – cerkev
14.00  Log – kapela
15.00  Vnanje Gorice – cerkev
16.00  in  17.00  in 18.00  Brezovica – cerkev

VELIKA SOBOTA, 8. april, ob 20.00 velikonočna vigilija na Brezovici. Najslovesnejše bogoslužje v vsem cerkvenem letu, ki nas s štirimi deli – slavje luči, besedno, krstno in evharistično bogoslužje – uvede v skrivnost Kristusovega vstajenja. Tretji dan birmanske devetdnevnice.

VELIKA NOČ, 9. april, ob 6.30 velikonočna procesija na Brezovici in po procesiji sveta maša. Na Logu in v Vnanjih Goricah je sveta maša ob 9.00 in nato na Brezovici ob 10.30.

Ministranti imajo srečanje, vaje, eno uro pred mašo oziroma obredom, na veliki četrtek, veliki petek in veliko soboto.

About

View all posts by