Oznanila – 5. postna nedelja – 26. marec 2022

Torek, 28. marec, ob 19.30 v dvorani Julija Betetta, Kongresni trg 1, Ljubljana, magistrski koncert Canticum novum zborovodkinje Viktorije Celarc ob zaključku študija glasbe pod mentorstvom prof. Marka Vatovca. Pel bo priložnostni zbor, klavir: Petra Ivančič, orgle: Tine Likovič. Lepo povabljeni!

Petek, 31. marec, obisk starejših in bolnih na domu pred velikonočnimi prazniki namesto prvega petka, ki je letos na veliki petek.

Petek, 31. marec, ob 17.00 prva sveta spoved za otroke tretjega razreda, prvoobhajance.

Petek, 31. marec, po sveti maši bo križev pot s ljudskimi postnimi pesmimi, ki jih bodo pele pevke pesvskega zbora PriSrčnice iz Viča.

Sobota, 1. april, ob 9.00 postna delavnica izdelave butaric v Marijinem domu za otroke skupaj s starši.

Sobota, 1. april, ob 19.45, po sveti maši, slavilni večer, ki ga pripravlja mladinski pevski zbor. Večer molitve, češčenja in zakramenta svete spovedi.

Nedelja, 2. april, cvetna nedelja. Pri svetih mašah bo blagoslov zelenja, ki nas spominja na pozdrav Jezusu ob slovesnem vhodu v Jeruzalem.

Nedelja, 2. april, od 17.00 dalje bo sveta spoved pred velikonočnimi prazniki. Več duhovnikov bo spovedovalo v cerkvi in v Marijinem domu. Vzemimo si čas za dobro duhovno pripravo.

Prav tako bo priložnost za sveto spoved na Rakovniku (še posebej v velikem tednu odponedeljka dosoboteod9.00 do 12.00), v Ljubljani pri frančiškanih na Tromostovju in v ljubljanski stolnici.

Spoved za mlade: petek, 31. marec, ob 19.00 na Rakovniku.

Radijski misijon bo od tihe nedelje 26. marca do cvetne sobote, 1. aprila. Težo letošnjih misijonskih nagovorov je prevzel nadškof Marjan Turnšek, ki bo odgovarjal na vprašanja današnjega časa.

Splav, evtanazija, nameren razkroj družine… vse to govori o moralnem propadu družbe. Kako naj nekdo, ki vidi v dno brezna, v katerega nas silijo določene skupine, nagovarja in predvsem, kako naj reši sebe, da ne pade v past obupa?

Vsebina Radijskega misijona:

Nedelja, 26. 3. – Ko se temelji reda podirajo
Ponedeljek, 27. 3. – Kaj more storiti pravični?
Torek, 28. 3. – Izgubljeni in osamljeni
Sreda, 29. 3. – Skupaj smo močni
Četrtek, 30. 3. – Bog – ovira ali izvor naše svobode?
Petek, 31. 3. – Družina – kraj sprave in odpuščanja
Sobota, 1. 4. – Kaj nam je storiti?

Od ponedeljka do petka bomo ob 8.00, v času Svetovalnice, z gosti razgrnili temo dneva. Ob 11.15 bodo z nami pričevalci, od športnika, do prostovoljca in spreobrnjenca.

Osrednji nagovor bo vsak dan ob 17.00, večerne oddaje, ob 20.00, pa bodo ohranile svoje poslanstvo in ga napolnile z misijonsko vsebino. V petek zvečer pa s Katoliško mladino pripravljamo slavilni večer.  Vabljeni k molitveni podpori in k spremljanju bogatih vsebin.

About

View all posts by