Oznanila – 28. nedelja med letom – 10. oktober 2021

Četrtek, 14.10., ob 20.00, srečanje mladih v Marijinem domu.

Skupnost razvezanih v Cerkvi – SRCE – vas vabi v soboto, 16. 10. 2021, k Sv. Jožefu v Ljubljani, na vseslovensko srečanje z naslovom Pot k svetosti in rast v ljubezni v ločenih družinah. Srečanje se bo začelo ob 15.00 uri s predavanjem dr. Katarine Erzar Kompan in ob koncu ji boste lahko v živo ali po spletu zastavili tudi vprašanja. Ob 16.30 bo sv. maša, ki jo bo daroval novi novomeški škof dr. Andrej Saje. Več o srečanju.

Vabilo na slovesno sveto mašo ob pričetku sinode v Nadškofiji Ljubljana

Sinoda‹ je starodavna beseda v izročilu Cerkve, ki nakazuje pot, po kateri skupaj hodi Božje ljudstvo. Če so se doslej sinode odvijale kot zasedanja škofov skupaj s papežem in pod njegovim vodstvom, papež Frančišek na tokratno sinodo vabi vse Božje ljudstvo.

Navdušeno nas spodbuja, naj stopimo na pot, na kateri bomo v poslušanju drug drugega lahko laiki, redovniki, duhovniki in škofje skupaj in preko lastne izkušnje prepoznavali, kaj nam v  naši krajevni Cerkvi pomaga živeti občestvo, doseči sodelovanje in se odpreti poslanstvu. Novo odkrivanje teh treh razsežnosti skupne hoje nam bo omogočilo proces ponižnega skupnega učenja, na kakšen način nas Bog kliče, naj bomo Cerkev tretjega tisočletja.

V naši nadškofiji bomo v to dogajanje vstopili v nedeljo, 17. oktobra, ob 16.00 uri, ko bo v ljubljanski stolnici slovesna sveta maša.

Papež Frančišek nas ob začetku sinode spodbuja: »Vabim vas k molitvi, da bi nam razmišljanja  in izmenjave med tem zbiranjem  pomagale odkrivati veselje nad tem,  da smo Božje ljudstvo, ki hodi skupaj,  v poslušanju vseh« in na vse sodelujoče kliče Božjega blagoslova. Tudi sam se pridružujem tej njegovi spodbudi in vas vse vabim, da odgovorimo na njegovo povabilo ter pogumno stopimo na pot skupnega prepoznavanja, k čemu nas Sveti Duh vabi danes, da bomo vedno bolj Cerkev, ki bo zaradi našega pričevanja privlačna tudi za tiste, ki Kristusa še niso spoznali.

msgr. Stanislav Zore nadškof

KATEHUMENAT

Odrasli, ki bi radi prejeli zakrament svetega krsta in svete birme, ste povabljeni k pripravi na zakramente, ki so na dveh krajih v naši dekaniji. Srečanja so:
v župniji Ljubljana – Vič, Tržaška cesta 85, Ljubljana (01 – 244 42 60), ob četrtkih, ob 19.00 uri v Antonovem domu in
v župniji Ljubljana – Rakovnik, Rakovniška 6, Ljubljana (01 – 427 14 59), ob torkih, ob 20.00 uri v župnijski pisarni.
Katekumenat v drugih krajih.

About

View all posts by