Oznanila – 27. nedelja med letom – rožnovenska nedelja – 3. oktober 2021

Ponedeljek, 4. oktober, po večerni sv. maši srečanje molitvene skupine Beseda Življenja. Naslov srečanja je: »Vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu« (Rim 8,28).

Četrtek, 7. oktober, ob 20.00 srečanje maladih na Brezovici.

Odrasli, ki bi radi prejeli zakrament svetega krsta in svete birme, ste lepo povabljeni k pripravi na zakramente, ki bosta na dveh krajih v naši dekaniji. Prvo srečanje bo:
v župniji Ljubljana – Vič, Tržaška cesta 85, Ljubljana (01 – 244 42 60), v četrtek, 1. oktobra 2020, ob 19.00 uri v Antonovem domu in
v župniji Ljubljana – Rakovnik, Rakovniška 6, Ljubljana (01 – 427 14 59), v torek, 6. oktobra 2019, ob 20.00 uri v župnijski pisarni.

Zbor Sv. Nikolaja – PRIREDBE SLOVENSKIH LJUDSKIH PESMI

Sobota, 9. oktober, po sveti maši, ob 19.45, bo violinski koncert violinista Ildarja Gatova, ki bo zaigral skladbe skladateljev J. S. Bacha, N. Paganinija, E. Ysayeja, H. W. Ernsta.

Ildar Gatov je vrhunski violinist-virtioz. Diplomiral je na Kazanskem, Moskovskem konservatoriju  Čajkovskega (Akademiji za glasbo) in na Sankt-Peterburškem državnem konservatoriju Rimskega- Korsakova (Akademija za glasbo)  kot violinist in dirigent. Po zaključenem izobraževanju je bil profesor violine  na Kazanskem Državnem konservatoriju (Akademiji za glasbo)  in solist v Kazanski Državni  filharmoniji. Od leta 1993 do leta 2015 je bil član velikega simfoničnega orkestra Državnega Akademskega Marijinskega gledališča v  S. Peterburgu, sodeloval je na turnejah po ZDA, Kanadi, Japonski, Kitajski, Južni Koreji, Avstraliji in Evropi.  Sodeloval je pri snemanju oper in simfonij ruskih in evropskih skladateljev s podjetji Philips, Sony in Deutsche Grammaphon.

Sodeloval je na številnih festivalov: «White Nights» v Sankt Peterburgu, «Mikkeli Music Festival»,  «Savonlinnan Oopperjulat» na Finskem, «Salzburger Festspiele» v Avstriji, Münchner Opernfestspielen,  Edinburgh Festival, Ljubljana festival,  itd. Nastopal je na samostojnih koncertih v Rusiji, Nemčiji, Sloveniji, Italiji.

Vabljeni na virtuozni violinski večer.

Nedelja, 10. oktober, srečanje starejših in bolnih pri sveti maši ob 15.00 uri na Brezovici.
Če imate težavo s prevozom, pokličite gospo Vido Zdešar na tel. 041 626 595.

Skupnost razvezanih v Cerkvi – SRCE – vas vabi v soboto, 16. 10. 2021, k Sv. Jožefu v Ljubljani, Ulica Janeza Pavla II. 13, na letošnje vseslovensko srečanje z naslovom Pot k svetosti in rast v ljubezni v ločenih družinah.

Srečanje se bo začelo ob 15.00 uri s predavanjem dr. Katarine Erzar Kompan in ob koncu ji boste lahko v živo ali po spletu zastavili tudi vprašanja. Ob 16.30 bo sv. maša, ki jo bo daroval novi novomeški škof dr. Andrej Saje. Namenil nam bo nagovor in blagoslov.

Navzoči pri Sv. Jožefu morajo izpolnjevati PCT-pogoje. Toda dogodek boste lahko spremljali tudi po spletni aplikaciji Zoom (glej spodaj). Pogostitve po srečanju zaradi epidemioloških razmer ne bo, zato predhodna prijava ni potrebna. Povezava: https://us02web.zoom.us/j/84866857888                                                                
Št. srečanja: 848 6685 7888                                                                                                  
Geslo: 123456                      
telefon: +38616003102

Na Teološki fakulteti v Ljubljani ponovno odpira vrata Duhovna akademija.
Glavna rdeča nit programa Duhovne akademije v letu 2021/22 bo »Prijateljstvo«. Z nami bodo dr. Edvard Kovač, dr. Jože Krašovec, dr. Terezija Večko, dr. Miran Špelič, dr. Christian Gostečnik, dr. Tomaž Erzar, dr. Marjan Turnšek, dr. Metod Benedik, dr. Stanko Gerjolj in dr. Ivan Platovnjak. Prvo srečanje bo v četrtek, 14. oktobra, ob 18. uri, na Teološki fakulteti v Ljubljani. Ob vstopu v prostore Teološke fakultete je potrebno potrdilo PCT, pogoje bomo usklajevali z navodili NIJZ. Vpisani boste predavanja lahko spremljali tudi preko spleta.

Ob minimalnem prispevku slušateljev (priporočen prostovoljni letni prispevek je 30 EUR) želimo lepoto in bogastvo krščanske duhovnosti ponuditi širokemu krogu slušateljev.

Vabimo vas k vpisu, ki poteka do konca oktobra. Vpišete se lahko preko spletne prijavnice na strani www.teof.uni-lj.si/studij/vsezivljenjsko-ucenje.    Če vas zanima več o Duhovni akademiji, lahko najdete na naši spletni strani www.duhovna-akademija.si, ali pa pri ge. Ani Rožman (UL TEOF, referat za izpolnjevanje, tel. 01 232 56 86).

About

View all posts by