Oznanila – 29. nedelja med letom – 17. oktober 2021

Četrtek, 21.10., ob 20.00, je srečanje mladih v Marijinem domu, pred jesenskimi počitnicami in praznikom Vseh svetih.

Salezijanska mladina vabi na slavilni večer sodobne krščanske glasbe. Gostili bomo ABEND . Večer bo v četrtek, 21. oktobra ob 19.30 v cerkvi Marije Pomočnice v Ljubljani na Rakovniku. Večer bo prenašan tudi v živo na FB Mesto na gori >>

Nedelja, 24. oktober, misijonska nedelja. Pri vseh nedeljskih mašah se bomo spomnili naših misijonarjev po svetu. Dar na misijonsko nedeljo je namenjen slovenskim misijonarjem. Hvala.

Vabilo na slovesno sveto mašo ob pričetku sinode v Nadškofiji Ljubljana

V naši nadškofiji bomo v sinodalno dogajanje vstopili v nedeljo, 17. oktobra, ob 16.00 uri, ko bo v ljubljanski stolnici slovesna sveta maša. Papež Frančišek nas ob začetku sinode spodbuja: »Vabim vas k molitvi, da bi nam razmišljanja  in izmenjave med tem zbiranjem  pomagale odkrivati veselje nad tem,  da smo Božje ljudstvo, ki hodi skupaj,  v poslušanju vseh« in na vse sodelujoče kliče Božjega blagoslova. Tudi sam se pridružujem tej njegovi spodbudi in vas vse vabim, da odgovorimo na njegovo povabilo ter pogumno stopimo na pot skupnega prepoznavanja, k čemu nas Sveti Duh vabi danes, da bomo vedno bolj Cerkev, ki bo zaradi našega pričevanja privlačna tudi za tiste, ki Kristusa še niso spoznali.

msgr. Stanislav Zore nadškof

KATEHUMENAT

Odrasli, ki bi radi prejeli zakrament svetega krsta in svete birme, ste povabljeni k pripravi na zakramente, ki so na dveh krajih v naši dekaniji. Srečanja so:
v župniji Ljubljana – Vič, Tržaška cesta 85, Ljubljana (01 – 244 42 60), ob četrtkih, ob 19.00 uri v Antonovem domu in
v župniji Ljubljana – Rakovnik, Rakovniška 6, Ljubljana (01 – 427 14 59), ob torkih, ob 20.00 uri v župnijski pisarni.
Katekumenat v drugih krajih.

Odpiramo novo sezono Večerov Plus+

Slavilni večeri bodo potekali vsak 2. torek v mesecu, točne lokacije in ure za vsak mesec pa najdete na spletni strani Katoliške mladine.

About

View all posts by