Oznanila, 26.3.2017

Predavanje:
Osebnostne in duševne motnje med nami,
ki je namenjeno mladim, staršem, botrom in vsem, ki bi radi pomagali sebi in drugim k lepšemu življenju, bo  v četrtek, 30. 3., ob 19:30 na Rakovniku v župnijski dvorani. Spregovorila bosta zdravnika Mateja Plut Švigelj in Janusz Klim. Duševne motnje so pogostejše, kot si predstavljamo. Zaradi neznanja ostaja veliko ljudi nezdravljenih ali celo spregledanih.

Na tiho nedeljo boste prejeli oljčne vejice. Vsako leto nam jih pripravijo istrske župnije. Dar za oljčne vejice – vaš prostovoljni prispevek – je v pomoč župnijam v slovenski Istri. Hvala vam.

Srečanje za ministrante in vse, ki ste pripravljeni raznašati velikonočni ogenj na veliko soboto zjutraj je v soboto, 1.4., ob 9h na Brezovici.

Vabljeni na zadnji Antonov večer v letošnjem šolskem letu. Tokrat bo Antonov večer v nedeljo, 2.4., ob 19h.
Gost srečanja bo dramski igralec
Gregor Čušin
.
S predstavo »Vera levega razbojnika« nas bo na svoj način spodbudil k duhovni pripravi na Veliko noč.

Gregor Čušin je dramski igralec v MGL. Igral je tudi v Špas teatru, Slovenskem komornem gledališču in Cafe teatru. Nastopil je v več filmih in televizijskih nadaljevankah. Ukvarja se tudi z režijo, predvsem v polprofesionalnih gledališčih, kot sta Šentjakobsko gledališče v Ljubljani in Gledališče Toneta Čufarja na Jesenicah. Znan je po avtorskih monodramah, v katerih obravnava krščansko tematiko. Je oče petih otrok.

ROMANJE V LURD Z VLAKOM IN LETALOM
Slovenci se bomo že dvanajsto leto pridružili UNITALSI iz Gorice na romanju V LURD Z VLAKOM ali LETALOM od 16. do 21. julija 2017.
Z nami bo romal Alojz Uran, ljubljanski nadškof v pokoju.

Na romanje so vabljeni starejši, bolniki, invalidi, zdravstveni delavci, pomočniki in zdravi romarji. Med romarji je vsako leto tudi nekaj mladih.

Veseli bomo mladih, posebno birmancev. Zakaj? Družili se bodo z invalidi, starejšimi in drugimi romarji iz Slovenije in Italije, v Lurdu pa z romarji iz vsega sveta.  Pomagali bodo invalidom pri vožnji z vozički, sodelovali pri bogoslužjih in povsod prinašali mladostno razpoloženje, lahko tudi z inštrumentom. Omenjeno sodelovanje na romanju bo pomemben del praktičnega krščanskega pričevanja za birmance in tudi druge mlade.

Pojasnila in prijave sprejema lurški kaplan Miro Šlibar, Ul. Emila Adamiča 60, Dobrova. Pokličite po telefonu 031 613 378 ali po elektronski pošti: miro.slibar@rkc.si

About

View all posts by