Oznanila, 19.3.2017

Romanje za moške – povabljeni na romanje za moške v Prekmurje, 25. marca 2017. Obiskali bomo cerkev v Bogojini, prekmursko vinsko klet, podjetje Paradajz v Turnišču, mlin na Muri se zapeljali z brodom po Muri ter okusili koline v Beltincih. Cena romanja je 25€, odhod ob 7h iz Viča (pri cerkvi). Prijavite se na telefon 040 395 942 (župnik).

V Cerkvi na Slovenskem od 19. do 25. marca 2017, praznujemo teden družine. Teden vsako leto tradicionalno poteka med 19. marcem, ko praznujemo god sv. Jožefa, moža Device Marije, in 25. marcem, ko se spominjamo Gospodovega oznanjenja Mariji.  Letos želimo ob prazniku zavetnika družin poudariti pomen mož in očetov. Ob prazniku sv. Jožefa (3. postna nedelja) bo pri vseh mašah blagoslov vseh mož. Možje, vabljeni, da prevzamete pobudo in v tem tednu vi poskrbite in doma skupaj zmolite eno desetko ali običajno večerno molitev.
Molitev očeta: Sveti Jožef, Jezusov krušni oče, prosi zame. Tako kot ti sem tudi jaz oče, skrbnik, zaščitnik in mož. Uči me molitve in zaupanja v Božji načrt zame in za mojo družino. Pokaži mi, kako naj svojim otrokom privzgojim vrline, ki si jih ti privzgojil Jezusu. Napolni me s spoštovanjem in ljubeznijo do žene, s tistim spoštovanjem in ljubeznijo, ki si ju ti imel do svoje žene, Marije. Sveti Jožef, prosi zame in za vse očete. Amen.

V soboto, 25.3., je praznik Gospodovega oznanjenja ali materinski dan. V cerkvi na Brezovici bo po večerni maši, ki je ob 19h, koncert Marijinih pesmi otroškega pevskega zbora župnije Brezovica pod vodstvom Viktorije Celarc.

V nedeljo, 26.3., bo pri sv. maši ob 10h predstavitev letošnjih pripravnikov na prejem zakramenta svete birme. Birmanci bodo poklicani po imenu, naj bo njihov odgovor: »Tukaj sem« tudi resnična potrditev, da želijo živeti s Svetim Duhom, da ga sprejemajo v svoje življenje.

Župnijska Karitas Brezovica pripravlja strokovno pomoč v obliki  tečaja domače nege. Vedno več je ljudi, ki potrebujejo pomoč pri vsakdanjih opravilih.  Razlog za to je lahko starost, bolezen ali invalidnost. V pogovorih z ljudmi, ki svojcem, sosedom in drugim varovancem nudijo pomoč, pogosto zasledimo željo po znanju, ki bi jim to delo olajšalo. Obenem pa bi jim znanje zmanjšalo, oziroma odvzelo strah in nesigurnost, ki otežujeta delo, sproščenost in ne nazadnje odnose med varovancem in negovalcem. Tečaj  poteka v obliki predavanj, pogovorov in vaj. Tako udeleženci poleg teoretičnih znanj pridobijo tudi praktične izkušnje. Vsebina programa:

  • priprava na negovanje varovanca
  • varovančevo okolje in urejanje postelje
  • pomoč varovancu pri vzdrževanju osebne higiene
  • pomoč pri gibanju in preprečevanju preležanin
  • prehrana varovanca
  • pomoč pri izločanju
  • opazovanje varovanca
  • jemanje zdravil
  • najpogostejše težave v starosti
  • spremljanje umirajočih

Celotni tečaj bo trajal 20 šolskih ur in zajema pet srečanj ob torkih. Tečaj se začne v torek, 11.4. od 17h do 20h v dvorani Marijinega doma, Starovaška cesta 19, Brezovica. Prijavite se lahko pri g. Jožefu Poje (040 395 942) ali pri ga. Mariji Kozjan (031 490 473).

Delavnica za izdelovanje butaric – na cvetno soboto, 8.4., od 8h dalje v Marijinem domu. Za pripravo materiala se prijavite preko klica ali SMS-a na 040 395 942 (župnik).

V Ribnici se v postnem času že enajsto leto zapored zbiramo ljudje dobre volje iz širše kočevsko-ribniške dekanije, ki želimo poglobiti doživljanje Jezusovega trpljenja in ljudem približati odrešenjsko moč velikonočnega jutra. Več kot 170 prostovoljcev se zbira na vajah, delovnih akcijah, pevskih vajah in sestankih koordinatorjev, vse z namenom pripraviti čim bolj doživeto uprizoritev Jezusovega trpljenja – RIBNIŠKEGA PASIJONA.
Vsako leto skušamo poskrbeti za svežino in novosti. Tako je letos poleg Jezusove zgodbe trpljenja in vstajenja v ospredju še zgodba apostolov. Doživljamo njihov strah, nevednost, zmedenost, pa tudi moč poguma in razsvetljenja Svetega Duha na binkoštni praznik. Želimo, da bi se binkoštno veselje in pogum razlila tudi na vse obiskovalce.

Pasijonska družina vabi na uprizoritev RIBNIŠKEGA PASIJONA z naslovom: Bodite pogumni!, ki bo

·       v soboto, 1. aprila, v Velikih Laščah,

·       v soboto, 8. aprila, v Logatcu,

·       na velikonočni ponedeljek, 17. aprila, v Ribnici in

·       v četrtek, 27. aprila, v Polzeli.

Vse predstave bodo ob 19h v športni dvorani. Bodite pogumni in pridite!

Vstopnine ni. Več informacij dobite na www.ribniskipasijon.si.

V imenu vseh sodelujočih pri letošnjem Ribniškem pasijonu vas vabimo, da si katero od uprizoritev ogledate v živo.

About

View all posts by