Oznanila, 2.4.2017

V ponedeljek, 3.4., je po maši v Marijinem domu srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja je: »Ostani z nama, kajti proti večeru gre.« (Lk 24,29).

Srečanje za starše prvoobhajancev je v sredo, 5.4., takoj po večerni maši ob 19:30 v dvorani Marijinega doma.

Na prvi petek v mesecu aprilu, 7.4., bom obiskal starejše in bolne na domu. To bo tudi obisk pred praznikom Velike noči. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši oblikuje molitev pred Najsvetejšim MePZ Brezovica.

Na prvo soboto, 8.4., je ob 10h prva sveta spoved za prvoobhajance. Z molitvijo se spomnimo otrok in njihovih staršev.

Delavnica za izdelovanje butaric je v soboto, 8.4., od 9h dalje v Marijinem domu, ki jo organizira Karitas. Veseli bomo, če bodo lahko otroci prinesli palice za osnovo butarice. Lepo vabljeni starejši, ki imate izkušnje z izdelovanjem butaric, da nam priskočite na pomoč. Poskrbljeno bo tudi za malico. Prijavite se na tel. 040 395 942 (župnik).

Na prvo soboto zvečer je pred sv. mašo molitev rožnega venca, po maši pa litanije Matere Božje. To je četrti dan v neposredni pripravi petih prvih sobot ob 100-ti obletnici Marijinega prikazanja v Fatimi 13. maja 1917.

Na cvetno soboto zvečer in cvetno nedeljo je pri vseh mašah v župniji blagoslov zelenja. Na Logu bo blagoslov zelenja pred kapelo. Ob 10h bo blagoslov zelenja na župnijskem dvorišču. Od tu bomo po blagoslovu v procesiji odšli v cerkev. Na začetku procesije gre križ in ob njem dve sveči, za njim najmlajši otroci z butaricami in njihovi starši, ki so povabljeni, da gredo čim bolj spredaj v cerkev (tudi na stole v prezbiterij ob krstnem kamnu), nato sledijo ostali in vse tri skupnosti neokatehumenov, ki se v cerkvi razporedijo na sedišča ob steni na levi in desni strani; za vsemi pa gredo ministranti in duhovnik.

About

View all posts by