Oznanila, 1. januar 2018

Zbor sv. Nikolaja Litija vabi na koncert z imenom JAZZLICE, ki bo 5.1.2018 ob 19.45, v cerkvi Kristusovega učlovečenja, Ljubljana – Dravlje. Pevci nas bodo skupaj z dirigentko Heleno Fojkar Zupančič razveselili s slovenskimi božičnimi pesmimi, ki bodo zazvenele v jazz ritmih.

Na prvi petek v mesecu januarju, 5. 1., bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši oblikuje molitev pred Najsvetejšim molitvena skupina Prenova v Duhu. Ta večer tudi obhajamo tretji sveti večer – pred praznikom Svetih treh kraljev.

Gospodovo razglašenje ali sveti trije kralji je praznik razglasitve Odrešenika po izobražencih, modrih, znanstvenikih. Obhajali ga bomo v soboto, 6.1. Sveti maši bosta ob 8h in zvečer ob 19h. K maši, zjutraj ali zvečer, pridejo veroučenci in njihovi starši. Zato tudi v prvem tednu januarja ni verouka.

Na ta dan otroci prinesejo svoj adventni dar k jaslicam, kakor so modri izročili Jezusu svoje darove. Darovi bodo namenjeni za otroke v misijonskih deželah. Ob prazniku Gospodovega razglašenja se nad vhodom, nad vrati hiš tudi napiše kratice C+M+B, med številko novega leta. Te tri črke pomenijo začetnice treh besed: Christus mansionem benedicat, ali v dobesednem prevodu: Kristus dom blagoslovi (lepši slovenski prevod je: Kristus naj blagoslovi prebivališče):  20 + C + M + B  + 18

 

Na praznik Gospodovega razglašenja obhajamo tudi prvo soboto. Pri večerni sveti maši bo gospod Severin Maffi sprejel službo izrednega delivca svetega obhajila. Tako bo lahko v pomoč pri obhajanju pevcev za praznike, ob prvih petkih in sobotah, pa tudi drugod v drugih svetiščih, kadar je zbranih več vernikov. Prav tako lahko Najsvetejše izpostavi v češčenje in skupno molitev pred Gospodom. Sveto obhajilo lahko prinaša tudi bolnim na dom.

Praznik Jezusovega krsta obhajamo v nedeljo, 7. januarja. Pri maši ob 10.00 bodo sodelovali Tamburjaši iz Vipave. To je skupina mladih glasbenikov. Sestavlja jo petindvajset mladih tamburašev, od osnovnošolcev do študentov. Poleg nastopov doma so gostovali v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Švici, Franciji, na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji. Tokrat pa prihajajo tudi med nas.

V ponedeljek, 8.1., začenjamo reden verouk.

V ponedeljek, 8.1., zvečer po maši  je srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja: »Tvoja desnica, Gospod, je mogočna« (2 Mz 15,6).

Z novim koledarskim letom se začno tudi bralne urice za otroke, ki ne obiskujejo vrtec. Prvo srečanje je v sredo, 10. januarja, ob 10.00 v Marijinem domu. Lepo povabljeni starši z otroki.

About

View all posts by