Oznanila, 24.12.2017

 

 

Dan samostojnosti in enotnosti, 26.12. Sveta maša za domovino je v Dragomerju – v cerkvi – ob 10:00 uri.

 

Praznik Svete Družine je na prvo nedeljo po božiču, 31. decembra. Ta dan bo poleg blagoslova otrok pri sveti maši tudi zahvalni dan za preteklo koledarsko leto, ki ga zaključujemo.
Zaradi velikega zanimanja pri prvi uprizoritvi igre Božič očka Martina, na Brezovici v soboto pred Božičem, bo še ponovitev božične igre. Igra bo ponovno v nedeljo, 31. decembra, po sveti maši, ki je ob 10h, v dvorani Marijinega doma. Pripravljajo jo otroci in mladi naše župnije. 

Ta dan je tudi drugi sveti večer pred vstopom v novo koledarsko leto 2018. Z molitvijo hvaležno sklenimo leto, ki smo ga preživeli in se pri maši priporočimo za čas življenja, ki je pred nami.

V sredo 27. decembra 2017 bosta pri večerni sveti maši ob 19.00 sodelovala sopranistka Maja Ceglar in organist Dušan Ješelnik. Po maši bo krajši božični koncert. Maja Ceglar je študentka drugega letnika magistrskega študija petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Prostovoljne prispevke bosta namenila plačilu njene šolnine. Povabljeni!

V času po Božiču do 7. januarja ni veroučnih in drugih srečanj, je pa obisk svete maše na praznik Gospodovega razglašenja ali Svetih treh kraljev, v soboto, 6. januarja, zjutraj ob 8:00 ali zvečer ob 19:00 uri. Ta dan otroci k maši prinesejo svoje darove, ki so jih zbirali v času adventa za misijone. Večer pred praznikom, v petek,  je tretji sveti večer. Verouk se začne 8. januarja 2018.

 

 Evropsko novoletno srečanje mladih bo v Baslu, ki je na tromeji med Švico, Nemčijo in Francijo. Več preberite na:  www.skam.si/esm

 Novoletna Sveta dežela 2018 –  za mlade iskalce Jezusa – od 26. decembra 2017 do 2. januarja 2018, 8 dni. Več o programu romanja: Komisariat za Sveto deželo  http://www.sveta-dezela.si/

 

About

View all posts by