Oznanila, 4.3.2017

V ponedeljek, 6.3., je po maši srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja je: »… spravite se z Bogom« (2 Kor 5,20).

Skavtski petek je 10.3. Pri sveti maši sodelujejo skavti. Po maši je molitev križevega pota.

Vabljeni na peti Antonov večer z gostoma Alešem in Heleno Rozman z naslovom »Življenje in vera ob diagnozi rak«.

Aleš in Helena sta se spoznala na študentski veroučni skupini. Poročila sta se leta 2007. Imata štiri otroke – hčerko Julijo (8 let) in sinove Martina (6), Pavla (4) in Tadeja (1). Živijo v Bistrici pri Tržiču; Aleš je računalničar, Helena pa uči na OŠ Alojzija Šuštarja. Po idiličnem utripu življenja se jim je novembra 2015 vse obrnilo na glavo. Helena se je morala soočiti z diagnozo rak dojke in se podati na zahtevno pot zdravljenja. Zaradi bolezni sta Aleš in Helena morala toliko bolj delati na njunem odnosu, kot družina pa so se morali spoprijeti z novo resničnostjo.

Na srečanju bosta spregovorila o tem, kako Jezus ozdravlja, kako sta sprejela potek zdravljenja, kako je Helena kot ženska in kot bolnica začela sprejemati svojo drugačno zunanjo podobo in ne nazadnje, kako sta svojim majhnim otrokom povedala o mamini bolezni. Srečanje bo v soboto, 11.3. 2017, ob 20h v dvorani Marijinega doma.

Srečanje za ministrante bo drugo soboto v marcu, 11.3., ob 9h na Brezovici

Predstavitev prvoobhajancev župnijskemu občestvu bo v nedeljo, 12.3., pri sv. maši ob 10h. Vsak bo poklican po imenu, kot je bil prvič poklican pri sv. krstu. Takrat so starši povedali otrokovo ime. Tokrat pa bo z odgovorom: »Tukaj sem« otrok sam izrazil svojo željo po prejemu dveh zakramentov: sv. spovedi in sv. obhajila.

 

About

View all posts by