Oznanila – 2. postna nedelja – 13. marec 2022

Petek, 18. marec, križev pot po sv. maši na Brezovici oblikuje Neokatehumenska pot.

Sobota, 19. marec, praznik svetega Jožefa in očetovski dan. Pri mašah ob 8.00, 10.00 in 19.00 na Brezovici in ob 8.00 v Vnanjih Goricah se bomo priporočili zavetniku družin, očetov in mož, za blagoslov v naših družinah in za podporo očetom in možem pri izpolnjevanju njihovega poslanstva.

Sobota, 26. marec, dekanijsko postno romanje v Šmarje pri Jelšah. Odhod avtobusa izpred cerkve ob 7.00 ter vožnja po avtocesti do Dramelj, potem po regionalni cesti do Šmarja pri Jelšah. Po prihodu v Šmarje pri Jelšah se bomo razdelili v dve skupini, prva skupina bo molila križev pot na Kalvarijo in se na vrhu Kalvarije priporočila sv. Roku v cerkvi sv. Roka, druga pa si bo ogledala baročni muzej. Potem se bosta skupini zamenjali. Ob 12.00 bo sv. maša v župnijski cerkvi sv. Marije Vnebovzete. Po sveti maši bo ob 13.00 kosilo v bližnji gostilni. Po kosilu se bomo odpravili proti domu. V Ljubljani bomo predvidoma okrog 17.00. Prispevek: 35 €(avtobusni prevoz, vstopnina za muzej in kosilo).

 

DOBRODELNI VIOLINSKI KONCERT ZA POMOČ LJUDEM,
KI ZARADI VOJNE BEŽIJO IZ UKRAJINE

Brezovica – cerkev sv. Antona Puščavnika
sobota, 26. marec 2022, ob 19.45.

ILDAR GATOV  je vrhunski violinist. Diplomiral je na Moskovskem konservatoriju  Čajkovskega (akademija za glasbo) in na Sankt Peterburškem državnem konservatoriju Rimskega- Korsakova (akademija za glasbo) kot violinist in dirigent.
Od leta 1993 do leta 2015 je bil član velikega simfoničnega orkestra Akademskega Marijinskega gledališča v Sankt Peterburgu. Sodeloval je na številnih glasbenih festivalih po Evropi. Zadnja leta živi v župniji Brezovica in glasbeno deluje v Sloveniji.

ROMANJE K PRAVOSLAVNIM SAMOSTANOM IN SVETIŠČEM V SRBIJI (v Beogradu, Rakovici, Sremskih Karlovcih) od 28. do 30. aprila 2022. Srečali se bomo tudi z beograjskim katoliškim nadškofom Hočevarjem in s predstavnikom Srbske pravoslavne Cerkve vladiko Savo. Srečanje bo priložnost za medsebojno poznavanje in molitev za edinost kristjanov.

Poglejte si podroben program.

DEKANIJSKO-PRVOMAJSKO-ROMANJE__28.-30.4.2022_PROGRAM

Prijavnico lahko dobite tudi v župnijski pisarni.

DEKANIJSKO-PRVOMAJSKO-ROMANJE_28.-30.2022_Prijavnica

About

View all posts by