Priporočila za starše in veroučence ob začetku veroučnega leta

Spoštovani starši in veroučenci

K verouku lahko prihajajo le zdravi veroučenci (brez znakov akutne okužbe dihal oz. brez naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka) driska ali drugi simptomi, ki bi lahko bili deležni suma na okužbo s Covid-19.
K verouku prav tako ne prihajajo tisti, ki jim je bila uradno odrejena karantena s strani pristojnih organov.

NIJZ priporoča prihod, kolikor je to mogoče, peš hojo, kolesarjenje, tudi individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja). Uporaba javnega prevoza naj bo v skladu z upoštevanjem varnostnih napotkov.

Veroučenci in starši lahko vstopajo v Marijin dom in se v skupnih prostorih po njem gibljejo samo z nadeto obrazno masko. Veroučenci si morajo zaščitno masko priskrbeti kot obvezno opremo, na enak način kot npr. copate.

Veroučenci si v učilnici lahko snamejo zaščitno masko. V času verouka v učilnici nošenje maske za otroke ni obvezno. Otroci naj imajo s seboj svojo vrečico, v katero pospravijo obrazno masko, ko je nimajo nadete. Nošenje maske v učilnici ni obvezno tudi za kateheta, če ta lahko zagotavlja vsaj 1,5 metra razdalje do najbližjih otrok.

Ker je v času veroučni ur veliko prometa, prosim starše, da je mimo Marijinega doma enosmerni promet – do Marijinega doma mimo cerkve, po Starovaški cesti, potem pa za župniščem levo do Brezovške ceste in nazaj do Tržaške.
Če otroka pripeljete oz. počakate na velikem parkirišču spodaj, enosmerni promet ni potreben, ampak se odpeljete nazaj po isti cesti.

Lepo vas pozdravljam,
Jožef Poje, župnik

About

View all posts by