Peta velikonočna nedelja

Življenje je pot. Tudi vera je pot, duhovna pot. Del poti je že za nami, od svetega krsta naprej, do danes. Veliko poti pa je še pred nami. In na tej poti je pomemben mejnik, zakrament svete birme. Kot nov začetek, po katerem sam izbiram smer, kam grem in kam želim priti.

Čeprav je birma začetek, je za začetek tudi potrebna priprava. Le dober »štart« lahko da dober rezultat. A na poti po birmi nismo sami. Imamo darove Svetega Duha in jih res »imamo«, ko je prisotna iskrena molitev in življenje z zakramenti. Predvsem z zakramentom svete spovedi in svete maše.

Mesec maj je zaznamovan s pobožnostjo šmarnic. Letos je to okrnjeno, a kljub temu ohranimo zavest, da je maj Marijin mesec. Priporočimo sebe in svoje domače Mariji, ki je Božja in naša mati. Šmarnice lahko molimo tudi doma.

Povabljeni k sveti maši vsak delovnik zvečer ob 19.00 uri, na Brezovico, ob četrtkih pa je sveta maša še zjutraj ob 8.00.
Kaj pa, če bi vsak večer doma zmolili eno desetko rožnega venca? Sijajna odločitev!

Petek, 7. maj, prvi petek, obisk starejših in bolnih na domu. Ob 15.00 molitev rožnega venca Božjega usmiljenja na Brezovici. Po večerni sv. maši je molitev pred Najsvetejšim do 20.30 ure.

Sobota, 4. maj, prva sobota, molitev rožnega venca s premišljevanjem na fatimski način pred sveto mašo.

Nedelja, 9. maj, Florjanova nedelja. Pri sveti maši, ob 10.00, v gasilskem domu v Dragomerju, se bomo spomnili vseh pokojnih gasilcev in gasilk ter prosili za varstvo in blagoslov pri njihovem delu v prihodnje.

About

View all posts by