Oznanila – tretja adventna nedelja – 12. december 2021

Nedelja, 12. december, sveta Devica Marija iz Guadalupe, Mehika.

Četrtek, 16. december, začetek božične devetdnevnice. Zaradi lažjega obiska otrok in starejših, bodo svete maše vsak večer božične devetdnevnice ob 18.00 uri, torej eno uro prej. Otroci bodo s svečkami oblikovali sprevod po cerkvi in spremljali sv. Jožefa in Marijo na poti v Betlehem. Povabljeni otroci, starši, stari starši…

Vsak dan boste lahko na spletni strani župnije prisluhnili novi zgodbi v času božične devetdnevnice.

VEČER PLUS za mlade – priložnost za sveto spoved pred božičnimi prazniki v torek, 14. 12., ob 19.00 uri na Viču. Z nami bo glasbena skupina Svetnik, nagovor pa bo imel kapucin Luka Modic. 

Petek, 17. december, je obisk starejših in bolnih na domu pred praznikom Jezusovega rojstva. Domači sporočite za obisk svojcev, starejših, ki za božične praznike ne morejo v cerkev, da jih obišče duhovnik na domu; pokličete lahko na tel. 040 395 942 ali sporočite na e-pošto jozef.poje@rkc.si

Petek, 17. december, ob 19.30, je na Rakovniku v cerkvi ADVENTNI VEČER, adoracija pred Najsvetejšim in sveta spoved.

Sobota, 18. decembra, je dan blagoslovitve kapele na Logu, ki je bila po obnovi blagoslovljena 18. 12. 2005.

Sobota, 18. december, po sveti maši ob 19.00, mladinski pevski zbor in pevski zbor Anima pripravljata Adventni slavilni večer na Brezovici. To bo večer molitve, češčenja Najsvetejšega in priložnost za sveto spoved.

Sobota, 18. december, na predvečer 4. adventne nedelje bodo skavti prinesli luč miru iz Betlehema v našo župnijo. Letošnje geslo je: Prižgimo bližino!
Sporočilo letošnje poslanice nas poskuša spomniti, da sta ljubezen in bližina v teh nekoliko tesnobnih časih ključnega pomena. Luč miru bomo sprejeli pri večerni sveti maši in nato tudi pri vseh nedeljskih mašah, 19. decembra. 

Nedelja, 19. december, sveta spoved pred božičnimi prazniki: spoved bo v času božične devetdnevnice pred sveto mašo. Spovedni dan pa bo na četrto adventno nedeljo, 19. decembra, od 17:00 ure dalje, ko bo na voljo več spovednikov.

Vzemimo si čas za duhovno pripravo na praznik Gospodovega rojstva. Gospod nam govori prek Božje besede, ki je v Svetem pismu, deluje pa po svetih zakramentih.

About

View all posts by