Oznanila – sv. Marija Božja mati – 1. januar 2022

Ponedeljek, 2. januar, po sveti maši je srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja: »Učite se delati dobro, iščite pravico« (Iz 1,17).

Torek, 3. januar, začetek verouka.

Četrtek, 5. januar, zvečer obhajamo tretji sveti večer pred praznikom Gospodovega razglašenja, Svetih treh kraljev.

Petek, 6. januar, Gospodovo razglašenje ali Sveti trije kralji – praznik razglasitve Odrešenika po izobražencih, modrih, znanstvenikih.

Na ta dan otroci prinesejo svoj adventni dar k jaslicam, kakor so modri izročili Jezusu svoje darove. Darovi bodo namenjeni za otroke v misijonskih deželah.

Ob prazniku Gospodovega razglašenja nad vhodom, nad vrati hiš, napišemo kratice C+M+B, med številko novega leta. Te tri črke pomenijo začetnice treh besed: Christus mansionem benedicat ali v dobesednem prevodu: Kristus dom blagoslovi (lepši slovenski prevod je: Kristus naj blagoslovi prebivališče):
20 + C + M + B + 23

Petek, 6. januar, na prvi petek je obisk starejših in bolnih na domu. Ob 15.00 je na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po sv. maši je molitev pred Najsvetejšim do 20.30.

Sobota, 7. januar, na prvo soboto je od 10.00 do 11.30 srečanje za ministrante na Brezovici. Zvečer pred sv. mašo je molitev rožnega venca pred Najsvetejšim s premišljevanjem na fatimski način.

Nedelja, 8. januar, je praznik Jezusovega krsta. S tem praznikom se zaključi božični čas, vendar božične pesmi še ostanejo vse do praznika Jezusovega darovanja v templju, ki je štirideset dni po božiču.

ZAHVALA

Zahvala vsem, ki ste pripravljali božično praznovanje: vsem, ki ste postavljali jaslice na Brezovici, na Logu in v Vnanjih Goricah, vsem, ki čistite in krasite cerkve v župniji in kapelo, vsem pevcem, zborovodjem, organistom in pritrkovalcem ter vsem bogoslužnim sodelavcem.

V imenu katoliških založb se iskreno zahvaljujem vsem, ki ste naročeni na Družino, Ognjišče in druge verske časopise ali revije. Če je v vaši moči, spodbudite še koga k naročilu verskih in duhovnih revij. Lahko pa je naročilo tudi vaš dar ob pomembnih življenjskih dogodkih: praznovanju rojstnega dne, prvega svetega obhajila, svete birme, poroke.

Zavod sv. Stanislava vabi na dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 28. januarja 2022, s pričetkom ob 8.00. podrobnejše informacije bodo objavljene na spletni strani www.stanislav.si. Na njej tudi najdete vse o vpisu v osnovno šolo Alojzija Šuštarja in na gimnazijo za prihodnje šolsko leto.

About

View all posts by