Oznanila – Antonova nedelja – 15. januar 2022

Nedelja, 15. januar, Antonova nedelja, žegnanje na Brezovici.

Torek, 17. januar, je god župnijskega zavetnika, svetega Antona Puščavnika. Vabljeni k sveti maši v priprošnjo temu velikemu svetniku.

Od 18. do 25. januarja (do praznika Spreobrnitve apostola Pavla) poteka molitvena osmina za edinost kristjanov. Njen namen je zbližati različne krščanske tradicije, obrede in običaje.

Od 21. do 26. januarja bo potekal Svetopisemski maraton. Naslov letošnjega maratona je »Le pogum, vstani!« (Mr 10, 49)  in nas spodbuja, da bi tudi mi skupaj s slepim Bartimajem Jezusu vpili »Davidov sin, usmili se me!« Kajti tudi za nas bo Jezus na svoji poti obstal in rekel: »Pokličite ga!« 

Svetopisemski maraton je priložnost prav zato – da se znova z vsem srcem srečamo z Jezusom. 

V naši župniji bo mini maraton prihodnji teden v četrtek, 26. januarja, z začetkom pri sveti maši ob 8.00 in s sklepom zvečer ob 19.00.

Gimnazija Želimlje pripravlja dan odprtih vrat v soboto, 21. 1. 2023, na katerem bomdo predstavili življenje v šoli in v dijaškem domu. Dijaki bodo obiskovalce popeljali po dijaškem domu, lahko bodo šli k raznim uram pouka na gimnaziji, se srečali z zaposlenimi … Vse skupaj pa bodo ob 12.00 zaokrožili z zaključno prireditvijo v športni dvorani.

Nedelja, 22. januar, je nedelja Božje besede. Geslo letošnje nedelje Božje besede je vzeto iz preroka Izaija (54,2): »Razširi prostor svojega šotora, razpni pregrinjala svojih bivališč«.

HUMANITARNO-MEDICINSKA ODPRAVA KENIJA 2023

Skupina šestih bodočih zdravnic in zobozdravnica, se julija 2023 za tri mesece odpravlja na humanitarno-medicinsko odpravo v Kenijo. Skupino sestavljajo Anja, Maja, Nika, Petra in Špela, študentke splošne mediciine in Veronika, študentka dentalne medicine.

Podajajo se v vasico Majiwa na jugozahodu Kenije z namenom nudenja neprofitne medicinske oskrbe lokalnemu prebivalstvu, ki nas zaradi pomanjkanja infrastrukture in medicinskega osebja vsako leto težko pričakuje. S tem bodo nadaljevale tradicijo humanitarnih medicinskih odprav slovenskih zdravstvenih delavcev v Afriko, ki se je začela že leta 1977, v vasico Majiwa pa so mladi zdravniki prvič odpotovali v letu 2004. Domov se želijo vrniti s polno novimi izkušnjami, da bodo še boljše opravljali svoj poklic v prihodnosti.

Delovali bodo prostovoljno, vsi stroški delovanja ter sredstva za nakup zdravil in medicinskih pripomočkov pa bodo kriti iz lastnih sredstev. Če želite podpreti odpravo, ste lepo vabljeni, da se srečate na stojnici 22. januarja na Brezovici po sveti maši pred župnijsko cerkvijo. Prav tako bodo svoje delo predstvili tudi na Logu in Vnanjih Goricah. 

Kenija 2023

About

View all posts by