Oznanila – 6. postna, cvetna nedelja – 10. april 2022

Nedelja, 10. april, cvetna nedelja, od 17.00 dalje sveta spoved pred prazniki za vso župnijo na Brezovici. Več duhovnikov bo spovedovalo v cerkvi in v Marijinem domu. Spoved bo tudi med tednom pred svetimi mašami do velikonočnega tridnevja.

Prav tako bo priložnost za sveto spoved na Rakovniku (še posebej v velikem tednu odponedeljka dosoboteod9.00 do 12.00), v Ljubljani pri frančiškanih na Tromostovju in v ljubljanski stolnici.

Spoved za mlade:   petek, 8. april, ob 19.30 na Rakovniku, torek, 12. april, ob 19.00 na Viču.

VELIKI ČETRTEK, 14. april, krizmena sveta maša ob 9.00 uri v ljubljanski stolnici. Zvečer ob 19.00 sveta maša na Brezovici. Spomin na zadnjo večerjo, prvo sveto mašo in mašniško posvečenje. Po maši molitev z Jezusom na Oljski gori.

To je prvi dan birmanske devetdnevniceza birmance, starše in botre ter dan priprave na prvo sv. obhajilo letošnjih prvoobhajancev.

VELIKI PETEK, 15. april, ob 15.00 molitev križevega pota na Brezovici, ob uri Jezusove smrti. Ob 19.00 obredi velikega petka s počastitvijo križa. Po obredih je molitev pred Božjim grobom.

Drugi dan birmanske devetdnevnice.

Devetdnevnica Božjega usmiljenja: začetek na dan Jezusove smrti, veliki petek in do bele nedelje – nedelje Božjega usmiljenja. Gospod Jezus želi, da praznik Božjega usmiljenja praznujemo na prvo nedeljo po veliki noči, kar kaže na tesno zvezo med velikonočno skrivnostjo odrešenja in tem praznikom. Bogoslužje tega dne najpopolneje slavi Boga v skrivnosti njegovega usmiljenja.

Velika sobota, 16. april, ob 6.00 blagoslov ognja. (Kdor bi bil pripravljen prispevati drva za velikonočni ogenj, je povabljen, da jih pripelje v času velikega tedna.) Nato v cerkvi blagoslov vode. Blagoslovljen ogenj lahko kdorkoli prevzame na župnijskem vrtu, prav tako blagoslovljeno vodo v cerkvi.

Češčenje Jezusa v Božjem grobu:

        8.00   Dragomer in Lukovica

        9.00   Log

      10.00   Vnanje Gorice  

      11.00   Brezovica

Blagoslov velikonočnih jedil:

    13.00  Dragomer

      14.00  Log

      15.00  Vnanje Gorice

      16.00  in  17.00  in 18.00  Brezovica

VELIKA SOBOTA, 16. april, ob 20.00 velikonočna vigilija na Brezovici. Najslovesnejše bogoslužje v vsem cerkvenem letu, ki nas s štirimi deli – slavje luči, besedno, krstno in evharistično bogoslužje – uvede v skrivnost Kristusovega vstajenja.

Tretji dan birmanske devetdnevnice.

VELIKA NOČ, 17. april, ob 6.30 velikonočna procesija na Brezovici in po procesiji sveta maša. Na Logu in v Vnanjih Goricah je sveta maša ob 9.00 uri in nato na Brezovici ob 10.30 uri.

Četrti dan birmanske devetdnevnice.

Vrstni red velikonočne procesije: Pred procesijo se pred cerkvijo razvrstijo nosilci bander. Prvo bandero je z Brezovice, nato sledi z Vnanjih Goric, Dragomerja in z Loga. Po zapeti hvalnici »aleluja« gre na začetek procesije kip vstalega Zveličarja. Nato pa župljani pristopite k tistemu banderu, iz katerega kraja župnije prihajate: Brezovica, Vnanje Gorice, Dragomer, Log. Nato gredo pevci, ministranti in »nebo«, pod katerim je duhovnik z Najsvetejšim. Naj bo lepa procesija izraz našega veselja in hvaležnosti za dar odrešenja.

Ministranti imajo srečanje, vaje, eno uro pred mašo oziroma obredom, na veliki četrtek, veliki petek in veliko soboto.

About

View all posts by