Oznanila – 6. nedelja med letom – 13. februar 2022

V ponedeljek, 14. februarja,  začnemo z rednim veroukom.

Nedelja, 20. februar, predstavitev mladih iz programa POTA, ki bodo letos poleti za šest tednov odšli Indijo.

Smo skupina šestih deklet z željo, da bi pomagale ljudem po svetu. V poletnih mesecih se v okviru programa POTA pod okriljem Katoliške mladine za šest tednov odpravljamo v Indijo. Natančneje v vasico Piali, nedaleč od mesta Kolkata, v dekliško osnovno šolo Piali Ashar Alo – v prevodu “Luč upanja” http://www.pialiasharalo.org/?lang=sl   
Dekletom bomo pomagale pri učenju angleščine, jih urile v socialnih veščinah, plesu, ročnih spretnostih in preprosto bile tam zanje. V popoldanskem času pa bomo izvajale tudi različne delavnice in oratorije za otroke na ulici, tudi za dečke ali dekleta, ki nimajo zadostnih finančnih sredstev za šolanje. Naš cilj je omogočiti šolanje še kakšni deklici in podpreti delovanje šole, ki jo vodi slovenska laična misijonarka Mojca Gayen. V ta namen zbiramo prostovoljne prispevke, ki jih bomo v celoti namenile potrebam na misijonu. Vesele bomo vsakega vašega daru. Bog vam povrni!

Prostovoljke: Klara Majer, Eva Torkar, Anamarija Drnovšek, Zala Strniša, Maja Papler in Neža Šolar.

Glasbeno dogajanje na Brezovici

Župnija Brezovica je z mešanim pevskim zborom Brezovica in Kulturnim društvom Breza pripravila sklep celodnevnega češčenja v soboto, 15. januarja, ob 19.00. Naslednji dan, 16. januarja, ob 10.00, je MePZ Brezovica oblikoval slovesno praznovanje ob praznovanju župnijskega zavetnika sv. Antona Puščavnika. Pevci so sijajno odpeli, čeprav so zaradi izpada elektrike med sv. mašo orgle utihnile.

Župnija Brezovica je v petek, 21. januarja, gostila učenke Akademije za glasbo iz razreda prof. Renate Bauer. Na orglah so igrale: Nika Frelih, Valentina Buh,  Karin Zuza in Lana Savič. Prisluhnili smo Bachovim preludijem in fugam, delom skladatelja Gašperja Jereba, slovenskega skladatelja ter Serbana Nichiforja, romunskega skladatelja in pedagoga. Za sklep pa smo slišali še Bachove trio sonate, ki so ustvarile vzdušje lahkotnosti glasbe ter občutek veselja in optimizma.

About

View all posts by