Oznanila – 5. postna, tiha nedelja – 3. april 2022

Ponedeljek, 4. april, po sveti maši ob 19.30, srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja: »Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij vsemu stvarstvu« (Mr 16,15).

RADIJSKI MISIJON od 3. do 9. aprila na Radiu Ognjišče

Četrtek, 7. april, prvi četrtek v mesecu. Po večerni sv. maši je vsak četrtek molitev pred Najsvetejšim do 20.00.

Četrtek, 7. april, ob 20.00, srečanje za starše birmancev v Marijinem domu na Brezovici.

Petek, 8. april, po sv. maši je molitev križevega pota, ki ga oblikujejo člani vseh zakonskih skupin.

Sobota, 9. april, ob 9.00, izdelava butaric v Marijinem domu in zbiranje pomoči za begunce in trpeče iz Ukrajine.

Sobota, 9. april, ob 20.00, Antonov večer v Marijinem domu. Med nami bo ga. Bernarda Mali iz Hospica, ki bo oblikovala pogovorni večer o umiranju, slovesu naših najbližjih, sprejemanju smrti, žalosti, trpljenju. Vsak se je že kdaj srečal z boleznijo, umiranjem, različnimi strahovi in izgubami. Pomembno je, da o tem odkrito govorimo.
Nas lahko umirajoči učijo živeti? “Vse kar hočem vedeti, je da bo nekdo tu, da me bo držal za roko, če bom to potrebovala. Ne bežite stran, počakajte! Strah me je. Še nikoli doslej nisem umrla. Veliko je stvari o katerih bi rada govorila…”
(besede gospe, v zadnjih dneh življenja).Vse to je del našega življenja in to je tudi pot v veliko noč.

Nedelja, 10. april, cvetna nedelja. Pri vseh mašah bo blagoslov zelenja v cerkvah oziroma kapeli na Logu. Prav tako v soboto zvečer, na predvečer cvetne nedelje.

Dar za oljčne vejice je za obnovo cerkva v slovenski Istri. Hvala vam, ker z darovi podpirate tudi župnije na Primorskem.

Nedelja, 10. april, cvetna nedelja, od 17.00 dalje sveta spoved pred prazniki za vso župnijo na Brezovici. Več duhovnikov bo spovedovalo v cerkvi in v Marijinem domu. Spoved bo tudi med tednom pred svetimi mašami od tihe nedelje do velikonočnega tridnevja.

Prav tako bo priložnost za sveto spoved na Rakovniku (še posebej v velikem tednu odponedeljka dosoboteod9.00 do 12.00), v Ljubljani pri frančiškanih na Tromostovju in v ljubljanski stolnici.

Spoved za mlade:  
petek, 8. april, ob 19.30 na Rakovniku,
torek, 12. april, ob 19.00 na Viču.

MOLITEV ZA MIR

Pevci Zbora sv. Nikolaja Litija, ki je eden najvidnejših pevskih zborov, želimo trpečim v Ukrajini pomagati na način, ki nam je najbližji, s petjem. Zato smo v sodelovanju s Slovensko karitas pripravili dva dobrodelna koncerta z naslovom Molitev za mir, na katerem bomo zbirali sredstva za žrtve vojne v Ukrajini.

Koncerta bosta v petek, 8. 4. 2022, ob 20. uri v cerkvi sv. Nikolaja v Litiji in
v soboto, 9. 4. 2022, ob 20. uri v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani.

Ukrajinci se, enako kot Slovenci, v trpljenju obračajo k Mariji, zato bodo na koncertu zazvenela dela iz zakladnice slovenske in tuje duhovne literature, posvečena Mariji, ki je mati vseh narodov.

Koncert bo z recitacijami obogatil filmski in gledališki igralec Pavle Ravnohrib. Vljudno vas vabimo, da pridete na izjemen glasbeni dogodek in radodarno pomagate trpečim zaradi vojne v Ukrajini.
Pevke in pevci Zbora sv. Nikolaja Litija
z dirigentko Heleno Fojkar Zupančič ter Slovenska karitas

ROMANJE K PRAVOSLAVNIM SAMOSTANOM IN SVETIŠČEM V SRBIJI (v Beogradu, Rakovici, Sremskih Karlovcih) od 28. do 30. aprila 2022. Srečali se bomo tudi z beograjskim katoliškim nadškofom Hočevarjem in s predstavnikom Srbske pravoslavne Cerkve vladiko Savo. Srečanje bo priložnost za medsebojno poznavanje in molitev za edinost kristjanov.

DEKANIJSKO-PRVOMAJSKO-ROMANJE__28.-30.4.2022_PROGRAM

Prijavnico lahko dobite v cerkvi ali v župnijski pisarni.

DEKANIJSKO-PRVOMAJSKO-ROMANJE_28.-30.2022_Prijavnica

About

View all posts by