Oznanila – 4. postna nedelja – 27. marec 2022

Postne duhovne vaje za srednješolce: Med 8. in 10. aprilom pripravljamo duhovne vaje za srednješolce, ki bodo potekale na sv. Mohorju nad Moravčami. Na postnih duhovnih vajah se bomo poglabljali v skrivnost neminljive Božje ljubezni in kako se nam Bog vsak dan znova razodeva, da bi spoznavali, kdo je On in kdo smo mi. Prijave so možne še ta teden na: (https://katoliskamladina.si/home/projekti/duhovne-vaje/brezcasen/).

RADIJSKI MISIJON od 3. do 9. aprila na Radiu Ognjišče

Na dobrodelnem koncertu, v soboto, 26. marca, v cerkvi na Brezovici, ki ga je pripravil violinist Ildar Gatov, ste za begunce iz Ukrajine darovali 970 EUR.

Iskrena hvala za vašo pomoč ljudem v stiski.

Petek, 1. april, prvi petek, obisk starejših in bolnih na domu pred praznikom velike noči. Ob 15.00 uri je na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja.

Križev pot po sv. maši na Brezovici oblikujejo mladi, skavti, mladinski pevski zbor, zbor Anima, animatorji.

Sobota, 2. april, ob 10.00 uri srečanje za ministrante.

To je  prva sobota, pred sv. mašo zvečer je molitev rožnega venca pred Najsvetejšim s premišljevanjem na Fatimski način.

Nedelja, 3. april, tiha nedelja.

MOLITEV ZA MIR

Pevci Zbora sv. Nikolaja Litija, ki je eden najvidnejših pevskih zborov, želimo trpečim v Ukrajini pomagati na način, ki nam je najbližji, s petjem. Zato smo v sodelovanju s Slovensko karitas pripravili dva dobrodelna koncerta z naslovom Molitev za mir, na katerem bomo zbirali sredstva za žrtve vojne v Ukrajini.

Koncerta bosta v petek, 8. 4. 2022, ob 20. uri v cerkvi sv. Nikolaja v Litiji in
v soboto, 9. 4. 2022, ob 20. uri v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani.

Ukrajinci se, enako kot Slovenci, v trpljenju obračajo k Mariji, zato bodo na koncertu zazvenela dela iz zakladnice slovenske in tuje duhovne literature, posvečena Mariji, ki je mati vseh narodov.

Poleg skladb Goreckega, Gjeila, Rachmaninova, Villetta, Vasksa, Mäntyjärvija in Childsa bomo premierno izvedli štiri novitete sodobnih slovenskih skladateljev Klare Mlakar, Tineta Beca, Mateja Kastelica in Damijana Močnika.

Koncert bo z recitacijami obogatil filmski in gledališki igralec Pavle Ravnohrib. Vljudno vas vabimo, da pridete na izjemen glasbeni dogodek in radodarno pomagate trpečim zaradi vojne v Ukrajini.
Pevke in pevci Zbora sv. Nikolaja Litija
z dirigentko Heleno Fojkar Zupančič ter Slovenska karitas

ROMANJE K PRAVOSLAVNIM SAMOSTANOM IN SVETIŠČEM V SRBIJI (v Beogradu, Rakovici, Sremskih Karlovcih) od 28. do 30. aprila 2022. Srečali se bomo tudi z beograjskim katoliškim nadškofom Hočevarjem in s predstavnikom Srbske pravoslavne Cerkve vladiko Savo. Srečanje bo priložnost za medsebojno poznavanje in molitev za edinost kristjanov.

DEKANIJSKO-PRVOMAJSKO-ROMANJE__28.-30.4.2022_PROGRAM

Prijavnico lahko dobite v cerkvi ali v župnijski pisarni.

DEKANIJSKO-PRVOMAJSKO-ROMANJE_28.-30.2022_Prijavnica

About

View all posts by