Oznanila, 29. april 2018

Danes, v ponedeljek 30.4., so uradne ure po večerni maši.

Šmarnice začnemo v torek, 1. maja. Vsak večer, razen ob četrtkih, nedeljah in prošnjih dnevih, bodo šmarnice na Brezovici ob 19.00 uri pri sveti maši. V Vnanjih Goricah bodo vsak večer, razen ob nedeljah, šmarnice ob 19.00 uri na Gulču kot šmarnično bogoslužje in prav tako na Logu v kapeli ob 19.00 uri.

Letošnje šmarnice so z naslovom: Živeti za Boga in za bližnjega. Govori o življenju in delu Friderika Ireneja Barage. Mineva 150 let od njegove smrti in prav je, da v tem jubilejnem letu namenimo posebno pozornost temu velikemu misijonarju in svetniškemu kandidatu, ki je deloval med severnoameriškimi Indijanci. Reševal je njihove duše in se boril za obstoj indijanskega naroda in jezika. Zanje je bil pripravljen vse pretrpeti in se popolnoma odpovedati sebi. Z veliko gorečnostjo je sledil Božji volji in bil do konca zvest svojemu poslanstvu. Premišljevanje njegovega življenja nas želi spodbuditi, da bi tudi mi v sebi premagali sebičnost in samozadostnost ter odpirali prostor Bogu in bližnjemu.

 

 Veroučna srečanja se začnejo po počitnicah, v ponedeljek, 7. maja. Izjema je le tretji razred, ki ima veroučno srečanje v četrtek, 3. maja.

Na prvi petek, 4. maja, bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Po večerni sv. maši je molitev pred Najsvetejšim do 20.30 ure.

Na prvo soboto, 5. maja, je pred sv. mašo molitev rožnega venca.

Florjanova nedelja je 6. maja na Logu. Pri sveti maši v kapeli ob 10.00 uri se bomo spomnili vseh pokojnih gasilcev in gasilk ter prosili za varstvo in blagoslov pri njihovem delu v prihodnje.

Krstna nedelja je 6. maja ob 10.00 uri na Brezovici. Ta dan je prva nedelja v mesecu, zato je pri vseh sv. mašah tudi nabirka za streho.

Beseda življenja, molitvena skupina, je v ponedeljek, 7. maja, zvečer ob 20.00, oz. po sveti maši na Logu, na Brezovici z naslovom: »Sad Duha pa je: ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blágost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost, samoobvladanje« (Gal 5,22).

Prošnji dnevi, pred vnebohodom: Log, 7. maj ob 19.00, s procesijo od križa pri glavni cesti do cerkve na gričku, kjer je sv. maša. Brezovica, 8. maj ob 19.00 pri večerni sv. maši. Dragomer, 9. maj ob 19h, s procesijo od križa do cerkve, kjer je sv. maša.

Tridnevnica za prvoobhajance, duhovna priprava na praznik prvega svetega obhajila, je v torek, 8. maja, četrtek, 10. maja in petek 11. maja, vsak večer ob 19.00 na Brezovici.

Srečanje s škofom birmovalcem je za birmance, starše in botre v četrtek, 10. maja, ob 18.00 uri, na praznik Gospodovega vnebohoda na Brezovici v cerkvi.

About

View all posts by