Oznanila, 19. marec 2020

Danes, na praznik svetega Jožefa začenjamo Teden za življenje. Letos v drugačnih okoiščinah, ko več časa preživimo v ožjem družinskem krogu. Vzemimo si čas za pogovor in drug drugemu pokažimo, da se imamo radi in da smo si dragoceni. Povežimo se v molitvi in povabimo Boga v naš dom, naj nas varuje v času te epidemije in naj nas vodi skozi življenje.

Gradivo za letošnji Tedn za življenje si lahko ogledate “tukaj”.


Bog, hvala ti za svetega Jožefa. Pomagaj nam, da bomo sledili njegovemu zgledu, kako te je posluša in ti v pokorščini sledil.

Ob prazniku svetega Jožefa si lahko preberete pismo g. Tomaža Ketteja: “samo za moške”.

Nekaj-samo-zamoške-Sveti-Jožef-2020

Za spremljanje radiskega ali TV prenosa svete maše poglejte “tukaj”.

Ko smo v obdobju, da ne moremo kot občestvo sodelovati pri bogoslužju si vzemimo čas za “duhovno ponudbo” preko sredstev družbenega obveščanja.

Priporočam, da se družina vsak dan zbere k skupni molitvi. Zmolite katere od litanij, ki jih imate v različnih molitvenikih ali jih najdete na spletu: http://www.molitev.net/molitev

V zavihku “Verouk” so navodila za delo pri verouku doma, za tri tedne, po posameznih razredih. Veroučenci, obvestite se med seboj glede dela pri verouku doma!

POSLUŠANJE IN OGLED PRENOSA SVETIH MAŠ:

Radio Ognjišče: neposredni prenos vsak dan ob 19. uri, v nedeljo ob 10. uri,

TV Exodus: predvajanje vsak dan ob 6., 12., 18. uri in ob polnoči, vsako nedeljo neposredni prenos iz Bazilike Matere Usmiljenja v Mariboru ob 8.30,

TV Slovenija: neposredni prenos na drugem programu v nedeljo ob 10. uri (to nedeljo bo prenos iz mariborske stolnice),

– Portal Pridi.com, prenos iz župnijske cerkve Marije Božje Matere v Kosezah: ob delavnikih ob 7. in 18.30 uri (ob petkih je pol ure pred mašo tudi prenos križevega pota), ob nedeljah od 8. in 10. uri,

– Kapucini Ljubljana – Štepanja vas video prenos na spletu: ob delavnikih ob 19. uri, ob nedeljah ob 8., 9.15 in 10.30 uri,

– Kapucini Škofja Loka imajo prenos na spletu: od ponedeljka do petka ob 8. uri, ob nedeljah ob 8., 11. in 18. uri,

Bazilika Matere Usmiljenja v Mariboru: vsak dan ob 9. in 19 uri,

– Župnija Srednja vas v Bohinju na facebook strani župnika Martina Goloba vsak dan ob 19. uri,

– Župnija Sora na facebook strani župnije ob nedeljah ob 9.30.

Založba Družina je odprla prosti spletni dostop do revije Magnificat:

DNEVNA BOŽJA BESEDA

Ko ne moremo prisostvovati pri sveti maši evharistično lahko živimo tudi s prebiranjem in premišljevanjem dnevne Božje besede, ki jo lahko najdemo na spletu ali pa si na svoj mobilni telefon naložimo aplikacijo YOU VERSION – Sveto pismo.

Mašna besedila z Božjo besedo za vsak dan lahko prebirate tudi v molitveno-bogoslužni reviji Magnificat, ki je lahko z vami tudi z jutranjo in večerno molitvijo, vsakodnevno meditacijo in življenjepisom svetnika.

DUHOVNO OBHAJILO

Kako prejemamo duhovno obhajilo? Škofje ordinariji do preklica podeljujejo slovenskim katoličanom spregled od dolžnosti udeležbe pri nedeljski sveti maši. Verniki naj nadomestijo odsotnost od svetega bogoslužja z molitvijo, postom, dobrimi deli, prebiranjem Božje besede, spremljanjem svete maše po radiu, TV oziroma spletu ter s prejemom duhovnega obhajila.

Če nikakor ni mogoče, da bi sodelovali pri sveti maši in prejeli sveto obhajilo, je primerno, da ga prejmemo v duhovni obliki.

Možna in priporočena oblika:
1) Na mirnem kraju se umirimo in se nato pokrižamo.
2) Zavemo se Božje navzočnosti in obudimo ter zmolimo kesanje.
3) Preberemo evangelij dneva.
4) Nekaj časa premišljujemo ob Božji besedi (bodite pozorni na to, kaj vam govori in kakšne občutke prebuja v vas).
5) Zmolimo veroizpoved.
6) Sledi duhovno obhajilo.

Jezus, verjamem, da si navzoč v Najsvetejšem zakramentu. Zahvaljujem se Ti za Tvojo ljubezen do mene, ki si mi jo izkazal s svojo smrtjo na križu. Želim Te ljubiti bolj kakor vse drugo, predvsem pa Te želim sprejeti v svojo dušo. Ker Te ne morem prejeti zakramentalno, Te prosim, da prideš k meni duhovno: prosim Te, da vstopiš v moje srce in prebivaš v njem.

(Kratek premor, da se povežemo z Jezusom …)

Hvala, Jezus, za to duhovno obhajilo, hvala za Tvoj objem, hvala za to duhovno združitev s Teboj. Ne dovoli, da bi se ločil od Tebe, ampak mi pomagaj, da ostanem v Tebi.

6) Molitev končamo z znamenjem križa.

About

View all posts by